BBP 10. Olağan Büyük Kurultayı'na doğru

BBP 10. Olağan Büyük Kurultayı'na doğru

BBP Genel Başkanı Destici: - "2019, hem yerel seçim hem cumhurbaşkanlığı, parlamento seçimlerinin yapılacağı yıl. Kurultayımız partimizi o seçimlere hazırlayacak kadroyu da oluşturacak"

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin yarın yapılacak 10. Olağan Büyük Kurultayına ilişkin, "2019, hem yerel seçim hem cumhurbaşkanlığı, parlamento seçimlerinin yapılacağı yıl. Kurultayımız partimizi o seçimlere hazırlayacak kadroyu da oluşturacak." dedi.

Destici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10. Olağan Büyük Kurultayı'nın yarın Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yapılacağını belirtti.

Genel Merkez olarak kurultaya ilişkin hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Destici, kurultayı önemsediklerini söyledi.

Yüksek bir delege katılımı ile kurultayı gerçekleştireceklerini aktaran Destici, bin 60 delegeleri bulunduğunu ve delegelerin tamamının kurultaya davet edildiğini aktardı.

Destici, BBP'nin Türkiye'nin en tecrübeli, ehliyetli, liyakatli kadrolarını barındıran önemli bir siyasi parti olduğunu vurguladı.

BBP'nin kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun kendilerine tertemiz bir parti bıraktığını dile getiren Destici, partilerinin kurulduğu günden bu yana doğrunun yanında, yanlışın karşısında olduğunu bildirdi.

Destici, yapıcı, sorumlu muhalefet anlayışını hiçbir zaman bırakmadıklarını söyledi.

Gayrimeşru teklife prim tanımadan, gayrı hukuki davranışın içerisinde bulunmadan, inandıkları yolda yürüdüklerini söyleyen Destici, bu çizgiyi muhafaza edeceklerine işaret etti.

- "Kurultayımızın ana teması birlik"

Türk milletinden aldıkları güçle yollarına devam edeceklerini anlatan Destici, şöyle devam etti:

"BBP'nin öncelikli hedefi, Türkiyemizdir, devletimizdir, milletimizdir, dinimizdir, inançlarımızdır, kültürümüzdür. Biz bunların yaşatılması, muhafaza edilmesi anlamında yola çıkmış bir siyasi hareketiz. Yarınki kurultayımızın ana teması birlik. Sloganımız, 'Birlikte çok güzelsin Türkiye.' Kurultayımızda bunun içini açarak anlatma imkanı bulacağız."

Türkiye'nin birliğini, Türk ve İslam coğrafyasındaki halkların da istediğini ifade eden Destici, Türkiye'yi yönetenlerin sadece Türkiye sınırları içerisinde yaşayan 80 milyonun sorumluluğunu omuzlarında taşımadığını belirtti.

"Türkiye'nin Arakan'da, Filistin'de, Halep'te, Suriye'de, Irak'ta ne işi var?" diyenler bulunduğunu aktaran Destici, "Bizim çok işimiz var oralarda. Biz oralarda olmazsak yanlış yapmış oluruz. Bunun için izin alacak değiliz." dedi.

"Rusya Kırım'a girerken kimden izin aldı? Ukrayna'dan mı, Birleşmiş Milletler'den mi izin aldı?" sorusunu yönelten Destici, büyük devlet olmanın gereğinin yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

Destici, büyük birlik sağlandığında "Büyük Türkiye" hayalinin gerçekleştirilebileceğini ve buna da parti olarak öncülük ettiklerini dile getirdi.

- "BBP, potansiyelini sandığa ve kendi hanesine taşıyacak"

Kurultayda delegelerin teveccüh ettiklerinin aday olacağını söyleyen Destici, Genel Başkanın yanı sıra Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ile Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin seçiminin de yapılacağını bildirdi.

Destici, şöyle konuştu:

"Delege kimi tercih ederse Genel Başkanlık dahil olmak üzere o kadrolarımız partimizi bundan sonra yönetmeye devam edecek. 2019, hem yerel seçim hem cumhurbaşkanlığı, parlamento seçimlerinin yapılacağı yıl. Kurultayımız partimizi o seçimlere hazırlayacak kadroyu da oluşturacak. Biz BBP olarak yerel yönetimlere iddialı biçimde katılacağız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde, parlamento seçimlerinde de BBP, potansiyelini sandığa ve kendi hanesine taşıyacak."

Anayasa değişikliğine ilişkin uyum yasalarının görüşüldüğünü hatırlatan Destici, Siyasi Partiler Yasası'nda ve Seçim Kanunu'nda ciddi değişiklikler beklediklerini, bununla ilgili önerileri yaptıklarını aktardı.

"Barajın sıfırlanması lazım." diyen Destici, temsilde adaletin sağlanması, Meclis'in hem yasama hem denetim görevini tam olarak yapması için barajın kalkması gerektiğini savundu.

Milletvekillerinin belirlenmesi ve seçim sisteminde değişiklikler yapılması gerektiğini ifade eden Destici, siyasi partilerin seçim işbirliklerinin de yasal hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.

BBP Genel Başkanı Destici, partilerinin 10. Olağan Büyük Kurultayı'na partilileri ve tüm halkı davet etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :