BBC'nin Somali hazımsızlığı

BBC'nin Somali hazımsızlığı

Türkiye karşıtı yaptığı yayınlarla gündeme gelen BBC, bu sefer de Erdoğan'ın Somali'ye gidecek olmasından bir hayli rahatsız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaretleri kapsamında Afrika turuna çıktı. Erdoğan'ın Somali ziyaretinden bir gün önce, Mogadişu'da düzenlenen saldırıya rağmen ziyaretini iptal etmemesi, BBC'yi rahatsız etti. Erdoğan, Suudi Kralı Abdullah'ın vefat ettiği haberini alana kadar Somali ziyaretini iptal etmemişti.

BBC, bölgedeki muhabirlerinden birinin yorumu üzerinden Erdoğan'ın Somali'ye gitmesinin tehlikeli olduğu mesajını verdi.

BBC'de yer alan haberde, Somali Servisi'nden Abdirahman Koronto, Erdoğan'ın 2011'deki ziyareti sonrasında Türkiye'nin Somali'de büyük yatırımlar yaptığına değinerek, "Türkiye, bölgede büyük yatırımlar yapmış olsa da ülkedeki bazı gruplar bundan rahatsız" diyerek kendi hazımsızlığını ortaya koydu.

BBC'nin haberinde şu ifadeler kullanıldı: "Uluslararası medyanın Erdoğan'ın ziyaretiyle dikkatini Somali'ye çevirdiği bir sırada Mogadişu'nun güvenli bir yer olmadığı izlenimini yaratma amacında."

YENİŞAFAK