BBC yine kirli oyun peşinde!

BBC yine kirli oyun peşinde!

İngiliz yayın kuruluşu BBC, bulduğu her fırsatta Türkiye aleyhinde haber yapmaya devam ediyor. Suriyeli mülteciler üzerinden Türkiye'ye vuran BBC, sınırdan giriş yapan 100 binden fazla Suriyeliyi görmezden gelerek, Türk polisi aleyhinde haberler yaparak a

Türkiye'de yaşanan her karışıklığı kullanarak, hükümet karşıtı politikalarıyla baş aktörü oynayan BBC, yine bir skandala imza attı. İngiliz yayın kuruluşu, Türkiye'ye 3 gün içerisinde sınırdan giriş yapan yaklaşık 130 bin Suriyeliyi gözardı ederek, kullandığı fotoğraflar ve resmi hesabı üzerinden paylaştığı tweetler ile yeni bir algı yaratma çabası içinde.

bbc4560b39d.jpg

BBC, Kobani'den kaçarak Türkiye'ye onbinlerce Suriyeliyi hiç hesaba katmadan, Türk polisinin, bölgede gerginlik çıkaranları dağıtmak için yaptığı müdahale üzerinden Türkiye'ye vurmaya çalışıyor.

IŞİD ile PYD arasında çıkan çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin geçişine izin verilmişti. Yetkililer, şu ana kadar farklı giriş noktalarından 130 bin Suriyelinin Türkiye'ye giriş yaptığı belirtmişlerdi. Giriş yapan Suriyeliler için, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yeni bir çadırkent kurulduğu da ifade edilmişti.

Etiketler :