Bazı şirket hisselerinin Türkiye Varlık Fonuna aktarılması

Bazı şirket hisselerinin Türkiye Varlık Fonuna aktarılması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: - "Bu Fon, iktidarın mega projeler diye yola çıktığı batık projelerine finansman aktarmak için, kendi iktidarları çevresinde kümelenmiş sermayeyi daha da büyütmek, siyasi ikballerine kaynak yaratmak için kurduğu rant pay

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bakanlar Kurulunca, bazı şirket hisselerinin Türkiye Varlık Fonuna aktarılmasına ilişkin, "Bu Fon, iktidarın mega projeler diye yola çıktığı batık projelerine finansman aktarmak için, kendi iktidarları çevresinde kümelenmiş sermayeyi daha da büyütmek, siyasi ikballerine kaynak yaratmak için kurduğu rant paylaşma fonudur. Dünya ülkelerinde kurulan hiçbir varlık fonu ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bu fonun adı saray fonudur." ifadesini kullandı.

Torun, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarsızlıkla savrulduğunu, finansal risklerin arttığını, yabancı yatırımcıların fonlarını çektiğini, varlık fiyatlarının hızla düştüğünü ileri sürdü.

Türkiye'nin ekonomisini adım adım çöküşe sürükleyen iktidarın, vatandaşın işsizliğine, yoksulluğuna, içinde bulunduğu borç batağına çözüm arayacağına, acımasızca, Türk milletinin yıllarca alın teriyle kurduğu, yoktan var ettiği kuruluşlarını denetlenemeyecek bir fon aracılığıyla ranta kurban ettiğini savunan Torun, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu fonun adı Varlık Fonu değildir. Bu fon gelecek nesillere varlık aktarmak için kurulmamıştır. Bu fon, iktidarın mega projeler diye yola çıktığı batık projelerine finansman aktarmak için, kendi iktidarları çevresinde kümelenmiş sermayeyi daha da büyütmek, siyasi ikballerine kaynak yaratmak için kurduğu rant paylaşma fonudur. Dünya ülkelerinde kurulan hiçbir varlık fonu ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bu fonun adı saray fonudur."

Torun, iktidarın gözünün döndüğünü iddia ederek, "Anlaşılıyor ki iktidarın satacak hiçbir şeyi kalmamıştır. Bu son hamleleri bittiklerinin resmidir. Hiçbir kaynakları kalmamıştır. Her yere kayyum atayan iktidar korkarım ki, Türkiye Cumhuriyeti'ni de bir kayyumun eline bırakmaya hazırlanmaktadır." ifadesini kullandı.

İktidarın, Türkiye'nin kıymetli kuruluşlarını, cennet köşelerindeki arazilerini satmayı planladığını ileri süren Torun, vatan topraklarının da devletin en gözde kuruluşlarının da kimsenin çiftliği olmadığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :