Bazı illerde okullar tatil edildi

Bazı illerde okullar tatil edildi

YARIN OKULLAR TATİL Mİ? Şiddetli kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime yarın da ara verilecek.

Türkiye'de etkili olan kar yağışı nedeniyle Bolu, Bartın, Van, Kilis ve Niğde'de 1 gün, Düzce, Ordu, Giresun ve Bitlis'te ise eğitime 2 gün ara verildi

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışının devam etmesi dolayısıyla valilik kararlarıyla bazı illerde bir, bazılarında da 2 gün süreyle okullar tatil edildi.

Okulların tatil edildiği iller ve ilçeler şöyle:

ELAZIĞ

Elazığ’da yoğun kar yağışı nedeniyle Arıcak, Ağın ve Keban hariç, merkez ve diğer ilçelerde bulunan ilk ve orta dereceli okullar 10 Ocak Perşembe günü için bir gün daha tatil edildi.

İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda 10 Ocak 2013 Perşembe günü merkez ve 7 ilçede bulunan ilk ve orta dereceli okulların kar tatilleri bir gün daha uzatıldı.

Ayrıca yine 10 Ocak 2013 Perşembe günü merkez ve 7 ilçede hamile ve engelli memurların bir gün süreyle idari izinli sayılacağı bildirildi.

MARDİN

Yoğun kar yağışı nedeniyle Mardin Valiliği yaptığı açıklama ile yarın ilk ve orta dereceli okullar tatil edildiğini bildirdi.

Mardin Valiliği, kentin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında bulunduğunu belirterek, vatandaşlardan tedbirli olmalarını istedi. Valilik, kar yağışı nedeniyle resmi- özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları, anaokulları ve kreşlerde yarın eğitime ara verildiği açıkladı. Vali Turhan Ayvaz'ın açıklaması şöyle:"Beklenen ani sıcaklık düşüşlerinin buzlanma ve don olayına sebep olacağı ve birlikte aralıklı kar yağışı beklendiği değerlendirildiğinden, Mardin İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararı ile il merkezi ve bağlı köylerde resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları ile anaokulları ve kreşler ile kamu kurumlarında çalışan engelli ile hamile personele yoğun kar yağışı nedeniyle Mardin Valiliğince 10 Ocak 2013 Perşembe günü tatil edilmiştir."

Mardin Artuıklu Üniversitesi ise yaptığı açıklamayla yoğun kar yağışı ve etkili soğuklardan dolayı bütün yerleşkelerde öğrenci, akademik ve idari personel için Perşembe ve Cuma gününün tatil olduğunu açıkladı.

KARABÜK

Karabük'te yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada " Yoğun kar yağışı nedeniyle ilimizdeki tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları 10.01.2013 Perşembe günü 1 (Bir) gün süre ile tatil edilmiştir. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamilelerde idari izinli sayılacaklardır. Kar yağışının genel hayatı olumsuz etkileyebileceği, ulaşım hizmetlerinde ve trafikte oluşturabileceği muhtemel güçlükler göz önünde bulundurularak vatandaşlarımızın;
- Zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları,
- Trafiğe çıkan araçların mutlaka zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları,
- Kuraldışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları,
- Görülebilecek don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları,
- Resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri önemle hatırlatılır.
Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur." denildi.

NİĞDE

Niğde’de olumsuz hava koşulları nedeniyle Niğde merkez, merkeze bağlı köy-kasabalar ile Altunhisar, Bor, Çiftlik, Çamardı ve Ulukışla ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci yaptığı yazılı açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, Niğde merkez, Niğde merkeze bağlı köy-kasabalar, Altunhisar, Bor, Çiftlik, Çamardı ve Ulukışla Çamardı’da ilk ve orta dereceli okulları 10 Ocak 2013 Perşembe bir gün süreyle tatil edilmiştir” dedi.

KİLİS

Kilis'te etkisini sürdüren kar yağışı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle 10 Ocak 2013 Perşembe günü ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği duyuruldu. Açıklamada, hamile, engelli ve kronik hastalığı olan kamu çalışanlarının da 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

BARTIN

Bartın’da yoğun kar yağışı nedeniyle Salı ve Çarşamba günü tatil edilen okullar 10 Ocak Perşembe günü de (yarın) tatil edildi.

Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü, ilde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle Bartın merkeze bağlı tüm okullar ve özel öğretim kurumlarında eğitime 10 Ocak Perşembe günü olmak üzere bir gün daha ara verildiğini duyurdu.

Öte yandan, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 62 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi. Bartın İl Özel İdaresi Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi (ÖZKARKOM) tarafından merkeze bağlı ulaşıma kapalı 28, Ulus ilçesine bağlı ulaşıma kapalı 20, Amasra ilçesine bağlı ulaşıma kapalı 7, Kurucaşile ilçesine bağlı ulaşıma kapalı 7 köyün yolunu açmak için 8 greyder, 1 beko-loder, 4 damperli kamyon, 2 kar bıçaklı kamyon, 3 pikap ve 3 yükleyici olmak üzere toplam 21 adet makine ve vasıta, 14 ekip ve toplam 50 personel ile karla mücadele çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

BOLU

Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 3 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle bugün il genelinde eğitime ara verildiği anımsatılarak, kar tatilinin yarın için de 7 ilçede geçerli olacağı belirtildi.

Kıbrısçık ve Seben hariç, 7 ilçedeki anaokulu, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verileceği ifade edilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamileler ile sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmiş kronik hastalığı olan personelin yarın ve 11 Ocak Cuma günü idari izinli sayılacağı belirtildi.

DÜZCE

Düzce'de 3 gündür devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle dün ve bugün ara verilen eğitim, kar yağışının devam etmesi dolayısıyla yarın da yapılamayacak.

ORDU

Ordu merkez ilçeye bağlı belde ve köylerdeki okullar, yarın tatil edilirken, Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çaybaşı, Gölköy, Kabataş, Kabadüz, Korgan, Kumru, Ulubey, Gürgentepe ve Mesudiye ilçelerindeki eğitime yarın ve Cuma günü ara verilmesine karar verildi.

BİTLİS

Bitlis'te devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, yatılı ilköğretim bölge okulları dışında, Bitlis merkez ile Tatvan, Hizan ve Güroymak ilçelerinde 2 gün, Ahlat, Mutki ve Adilcevaz ilçelerindeki eğitim, bir gün süreyle yapılamayacak.

GİRESUN

Giresun Merkez ilçeye bağlı köyler ve taşımalı eğitim gören öğrencilere ve Dereli ilçesindeki tüm okullarda, yarın ve 11 Ocak Cuma günü iki gün süreyle eğitime ara verildi.

Doğankent ve Yağlıdere ilçelerindeki tüm okullar ile Espiye, Görele, Bulancak, Çanakçı, Tirebolu ve Piraziz'de bulunan köy okulları ve taşımalı eğitim veren okullarda ise bir gün süreyle yarın eğitime ara verildi.

ÇANKIRI

Çankırı Valiliği, kar yağışı nedeniyle anaokulları ile ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Çankırı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji yetkililerince yapılan son değerlendirmelere göre, ilçelerde devam eden kar yağışının yarın da etkisini hissettirerek süreceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, Çerkeş ve Atkaracalar’daki okullarda eğitime bir gün ara verildiği kaydedildi.

TRABZON

Trabzon’un bazı ilçe, belde ve köylerindeki okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada, merkez ilçeye bağlı Akyazı, Çamoba, Çimenli ve Yalıncak ilk ve ortaokulları dışındaki tüm belde ve köylerdeki okullar ile Şalpazarı ilçesinin tamamı, Sürmene ilçesine bağlı Çamburnu, Oylum, Küçükdere ve Çehreli Aksu beldelerinde bulunan ilk ve orta okullarının, kar yağışı nedeniyle 10 Ocak Perşembe günü tatil edildiği bildirildi.

SAMSUN

Samsun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle iki ilçede okullar perşembe ve cuma tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde yağan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitim- öğretime pazartesi gününe kadar ara verildiği bildirildi.

GİRESUN

Giresun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın bazı ilçelerde eğitim öğretime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Dereli ilçesinde 2, Doğankent ve Yağlıdere ilçelerinde de tüm okullarda eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi. Yine, Giresun Merkez, Görele, Espiye, Bulancak, Piraziz, Çanakçı ve Tirebolu ilçelerinde de tüm köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için okullar bir gün süreyle tatil edildi.

İLGİLİ HABER: Ereğli'de okullar tatil edildi