Bayrampaşa'da toplu açılış töreni

Bayrampaşa'da toplu açılış töreni

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (2)- "Milli gemi, milli denizaltı, milli yüksek hızlı tren, tank ve otomobil, milli aşı üretiyoruz. Milli Uzay Ajansı'nı kuruyoruz, milli nükleer enerji üretiyoruz. Türkiye'de artık hiç bir konuda dünyaya bağı

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de artık hiçbir konuda dünyaya bağımlı olmayan yeni bir dönem başlattıklarını söyledi.

Davutoğlu, Bayrampaşa'da toplu açılış törenindeki konuşmasında, İstanbul'da ve Türkiye'de, rekor mahiyetinde çok sayıda projeye imza attıklarını belirtti.

Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk, dünyanın ise üçüncü deniz üzerinde inşa edilen havalimanını Giresun'da açtıklarını hatırlatan Davutoğlu, İstanbul'a dev yatırımlar yaptıklarını, Türkiye ve İstanbul'u yüksek hızlı tren ile tanıştırdıklarını anlattı.

Ahmet Davutoğlu, 25 Temmuz 2014'te İstanbul-Ankara Hızlı Tren Projesi'ni hayata geçirdiklerini belirten Davutoğlu, 29 Ekim 2013'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla Marmaray'ı hizmete açtıklarını, Avrupa ve Asya'yı denizin altından birleştirdiklerini, şimdiyse Avrasya Tüneli ile iki kıtayı otomobiller için birleştirdiklerini kaydetti.

İstanbul'daki raylı sistem uzunluğunu üç kat artırdıklarını, 45 kilometre raylı sistemi  145 kilometreye çıkardıklarını ifade eden Davutoğlu, 110 kilometrelik metro inşaatının devam ettiğini söyledi.

- "İstanbul projelerle çağ atladı"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, İstanbul'un her alanda, hizmette, projelerde çağ atladığını, dünyanın en cazibeli başkentlerinden biri haline geldiğini dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Siyasi başkentimiz Ankara ama biz İstanbul'u Avrupa, Asya,  Afrika ve dünyanın cazibe merkezi, küresel bir başkent haline getiriyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta da Ümraniye-Dudullu-Bostancı ve Bakırköy-Ataköy-Başakşehir-İkitelli metrolarının temelleri atılacak. Bizde durmak yok. Seçim olurmuş, bir seçim daha olurmuş... Her seçimi geçeriz ama verdiğimiz sözden geri bir adım atmayız. Verdiğimiz sözü yerine getirir miyiz? İşte fark. Biz verdiğimiz her sözü yerine getiririz.

Kuzey Marmara Otoyolu ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inşa ediyoruz. Köprü, dünyanın en geniş, üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun ve dünyanın en uzun kulesine sahip asma köprüsü olacak. Avrupa ile Asya'yı kaç kere birleştirdik. Melen Suyu Projesi ile su tüneli halinde birleştirdik, Marmaray ile birleştirdik, Avrasya ile birleştiriyoruz. Şimdi dünyanın üç katlı tünelini de boğazın iki yakası arasında inşa edip, Avrupa ile Asya'yı bir kez daha birleştiriyoruz. İstanbul'a dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. İnşallah 2017 yılında havalimanının ilk etabı tamamlanmış olacak. Dünyanın en fazla yolcu taşıma kapasitesine, 150 milyon taşıma kapasitesine sahip olacak. Havalimanına ayrıca raylı sistem bağlantılarını da yapıyoruz."

İstanbul'un her iki yakasına şehir hastaneleri  yaptıklarını anlatan Davutoğlu, Anadolu yakasına 3 bin 800 yataklı Sancaktepe Şehir Hastanesi, Avrupa yakasına  da 2 bin 682 yataklı İkitelli Şehir Hastanesi'ni inşa ettiklerini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ile İstanbul ile İzmir'i birleştirdiklerini, bu yolla İstanbul-İzmir arasının 8 saatten, 3,5 saate ineceğini belirtti.

Karadeniz limanlarını, Doğu ve Güneydoğu Akdeniz'e bağlayacak Ovit Tüneli'nin dünyanın en uzun ikinci tüneli olarak hizmete açılacağını dile getiren Davutoğlu, Çanakkale Boğazı Köprüsü'nün de dünyanın en uzun açıklığı ve demir yolu hattına sahip köprüsü olacağını ifade etti.

Dünyanın sayılı konteyner limanlarından biri olan Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın temelini 2011'de attıklarını, Konya Ovası'nı suyla buluşturan Mavi Tüneli yaptıklarını anlatan Davutoğlu, Artvin Yusufeli Barajı'nın da dünyanın en yüksek üçüncü barajı olacağını kaydetti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gerede'den Ankara'ya su getirecek projeyle dünyanın en uzun içme suyu projesini hayata geçireceklerini aktardı.

- "Dünyaya bağımlı olmayan yeni bir dönem başlatıyoruz"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, milli silahları, milli piyade tüfeğini, milli helikopteri kullandığını, uzun menzilli roketlerin de kullanılmaya başlanacağını anlatan Davutoğlu, şunları dile getirdi:

"RASAT ve Göktürk uydularını uzaya gönderdik. Milli haberleşme uydusunu yapıyoruz. İlk milli muharip uçağımız da inşallah 2023'te İstanbul ve Türkiye semalarında olacak. 2019'da milli eğitim uçağı Hürkuş'u devreye sokacağız. Milli gemi, milli denizaltı, milli yüksek hızlı tren, tank ve otomobil, milli aşı üretiyoruz. Milli Uzay Ajansı'nı kuruyoruz, milli nükleer enerji üretiyoruz. Türkiye'de artık hiçbir konuda dünyaya bağımlı olmayan yeni bir dönem başlatıyoruz.

 1 Kasım, Türkiye'nin atılımları daha ileri hedeflere götüreceği bir dönüm noktası olacak. İnanıyorum ki milletimiz, Türkiye'nin istikrarı için, çocuklarımızın geleceği için, bir kez daha onlar için çalışan AK Parti kadrolarına destek verecek ve bizi tek başına iktidara taşıyacak. 7 Haziran'da milletimizin verdiği mesajı aldık, başımızın tacı ettik. İnşallah daha çok şey yapacağız."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı