Bayramlık alışverişinde "pazar" modası

Bayramlık alışverişinde "pazar" modası

Eskiden vatandaşların daha çok sebze, meyve alışverişi yaptığı mahalle pazarları, son yıllarda bayramlık alışverişi yapmak isteyenleri, ucuz fiyat ve kaliteli ürün seçenekleriyle ağırlıyor- "BOSPA" olarak marka haline gelen ve "sosyete" tabir edilen üst g

İZMİR (AA) - EFSUN YILMAZ - Eskiden vatandaşların daha çok sebze, meyve alışverişi yaptığı mahalle pazarları, son yıllarda bayramlık alışverişi yapmak isteyenleri, ucuz fiyat ve kaliteli ürün seçenekleriyle ağırlıyor.

Domates, salatalık, taze fasulye, bamyanın satıldığı mahalledeki pazar tezgahlarının yanı başında dünyaca ünlü markaların kıyafetleriyle yarışan giyim ürünleri de alıcı buluyor.

Mağazalarda satış danışmanları eşliğinde alıcı bulan bayramlıklar, pazar yerlerinde tezgahların üzerinde müşteriyi şarkılarıyla çağıran pazarcılar tarafından satılıyor.

Kadınların etek, bluz, elbise, pantolon, ayakkabı, çanta, takı satın aldığı mahalle pazarları, erkek kıyafetleri ve çocuk bayramlıkları için de hem uygun fiyatlı hem de kaliteli ürünleriyle tercih sebebi olabiliyor.

- "Sosyete" BOSPA'da

Geniş ürün yelpazesiyle adını Türkiye'ye "BOSPA" olarak duyuran Bostanlı'daki pazar yeri, yalnız dar gelirli vatandaşları değil, halk arasında "sosyete" tabir edilen üst gelir grubundan kişileri de ağırlıyor.

Her meslek, yaş ve gelir grubundan insanlar, modaya uygun renk ve çeşitteki giyim ürünlerinin satıldığı tezgahların başına geçiyor, fiyatı 5 liradan başlayan terlikler, 10 liradan başlayan ayakkabılar, bluzlar, etekler ve 20 liradan başlayan elbiseler kapış kapış satılıyor.

Hüsnü Ayhan adlı pazar esnafı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BOSPA'nın artık bir marka olduğunu, her bayram öncesi de ucuza kaliteli ürün almak isteyenlerle dolduğunu anlattı.

BOSPA'daki giyim eşyasının, mağazada çok yüksek fiyatlara satılan ürünlerin aynısı olduğunu ve orijinal parçaları çok daha ucuza vatandaşa sunduklarını söyleyen Ayhan, şöyle konuştu:

"Güzel bir bayram için çok doğru bir alışveriş yapmak isteyenler burada. 15 liradan yüzde 100 pamuk ürünleri satıyoruz. Beden seçeneklerimiz var, 60 bedene kadar elbise satıyoruz. Üstelik kredi kartı geçerli ve komisyon da almıyoruz. Mağazada 80 liraya alamayacağınız bir elbise bizde 35-40 lira. Bizden alışveriş yapan ünlüler de oldu."

Caner Kepenek adlı esnaf da plaj ürünlerinin yanı sıra 10 liraya terlik, ayakkabı sattıklarını, bu nedenle vatandaştan "indirim" talebi pek gelmediğini aktardı.

- Alan da satan da memnun

BOSPA'ya İzmir'in Buca ilçesinden geldiğini söyleyen Nursel Sezer, "Ramazan Bayramı alışverişi için geldim, fiyatlar uygun hem de her keseye. 10 liraya da 50 liraya da terlik var. Eşim emekli olduğu için bütçem de kısıtlı. Ben istediğim beden seçeneğini bulamadım ama çocuklarım ve torunlarım için alışveriş yapıyoruz." dedi.

Münire Şahin adlı vatandaş da pazar yerinin bayram öncesi çok kalabalık olduğunu ifade ederek, "İnsanların bütçeleri buna yetiyor, eğer bulursam ben de kendime bayramda giymek üzere kıyafet almaya geldim." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :