"Bayramla ilgili tüm güvenlik önlemleri alındı"

"Bayramla ilgili tüm güvenlik önlemleri alındı"

İstanbul Valisi Vasip Şahin:- "Ramazan Bayramı dolayısıyla her türlü güvenlik tedbirinin planlaması yapıldı. Başta otogarlar, olmak üzere metrolar, tramvaylar, metrobüs, deniz, kara ve hava ulaşımının yapıldığı tüm noktalarda ek güvenlik tedbirleri alındı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ramazan Bayramı dolayısıyla kent genelinde her türlü güvenlik tedbirinin alındığını belirterek, "Başta otogarlar, olmak üzere metrolar, tramvaylar, metrobüs, deniz, kara ve hava ulaşımının yapıldığı tüm noktalarda ek güvenlik tedbirleri alındı. Bayram boyunca trafik akışını rahatlatacak ek tedbirler aldık." dedi.

Sultangazi- Cebeci Taş Ocakları Rehabilitasyon Projesinin tanıtım programında gazetecilere açıklama yapan Şahin, bayram dolayısıyla her türlü güvenlik tedbirlerinin planlanmasının yapıldığını söyledi.

Başta otogarlar olmak üzere metrolar, tramvaylar, metrobüs, deniz, kara ve hava ulaşımının yapıldığı tüm noktalarda ek güvenlik tedbirlerinin alındığını anlatan Şahin, "Bayram dolayısıyla trafiğin akışını rahatlatacak ek tedbirler aldık. Ayrıca hastanelerimizde, sağlık kuruluşlarımızda ve hizmet veren tüm kurum ve kuruluşlarımızda, başta belediyemiz olmak üzere birçok kurumda ek takviye tedbirler alındı. Vatandaşlarımızın en rahat, en huzurlu ve en sevinçli bir şekilde bayramlarını kutlamaları için ellerinde gelen tüm gayreti göstereceğiz." diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Pazar günü AK Parti'nin İstanbul Büyük Mitingi için de ek tedbirler alındı mı?" şeklindeki sorusuna Şahin, şu cevabı verdi:

"Tabii tabii.. İstanbul'da şimdiye kadar çok sayıda büyük mitingler yapıldı. Bu konuda zaten bir tedbir alma birikimimiz ve tecrübemiz var. Seçim atmosferi içerisinde ek takviye başka tedbirler alma ve gerekli planlama yapmak gerektiğinde bu yapılıyor. Zaten çok dinamik bir planlama sürecini uyguluyoruz. Duruma ve kalabalığa ve talebe göre tedbirlerimizi artırıp planlarımızı geliştiriyoruz. Seçim süreci de İstanbul'da huzurlu bir şekilde devam ediyor. Dileğimiz, hiçbir partili vatandaş en ufak bir rahatsızlık duymadan huzur içinde bir seçim süreci yaşamasıdır. En sonunda da özgür iradelerini huzur içerisinde ve hiçbir baskı altında kalmadan sandığa yansıtmalarıdır. Tüm çabamız buna yöneliktir."

Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) Uber konusunda almış olduğu karara ilişkin soruları da cevaplayan Şahin, şöyle konuştu:

"Bu konuda mevzuat itibarıyla çok açıklık yoktu. Ulaştırma Bakanlığımızın, İçişleri Bakanlığımızla yaptığı düzenleme ile bu açıklığa kavuşturuldu. Ve belgesiz taşımacılıkla ilgili biz de bu mevzuata dayalı olarak denetimlerimizi oldukça artırdık. Ama bu konuda daha önce de normal denetimlerimize devam ediyorduk. 2018 yılı başından bugüne kadar yapmış olduğumuz denetimlerde toplam 10 bin 213 araca 30 milyon 200 bin lira ceza tahakkuk edildi. Yani bu konuda mevzuatın bize vermiş olduğu yetkileri, görevleri ve sorumlulukları sonuna kadar yerine getirmeye çalışıyoruz. Sahada trafik görevlilerimiz başta olmak üzere bu konunun denetimini yapıyorlar."

Belgeli veya belgesiz taşımacılık yapanların tamamının bu denetimden geçirildiğinin altını çizen Şahin, "Başta turizm belgesiyle taşımacılık yapanlar olmak üzere bütün korsan denilen taşımacılık yapan vatandaşlar da denetlendi. Belgesiz ve korsan taşımacılık yapanlarla topyekün bir mücadele yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Uber'e yeşil ışık yakıldı gibi algılanmasın"

Aynı konuda açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise alınan yeni kararla turizmcilerin rahatlayacağını kaydetti.

Uysal, İBB'nin verdiği turizm yolcu taşımacılığı belgesinin amacı dışında kullanılmasına sınırlandırma getirildiğini hatırlatarak, "Turizm yolcusu taşıyan firmaların, 7 kişiden az kişi taşımaları ve listeyi ilgili birimlere bildirilmeleri yönünde karar alınmıştı. Bu konuda turizmciler haklı olarak sitemde bulundular. Böyle olunca 7 yolcu sınırlandırmasını ortadan kaldırdık. Yine 12 saat öncesinde bildirme ile ilgili kaldırdık. Dolayısıyla bu son aldığımız karar, Uber'e yeşil ışık yakıldı gibi algılanmasın. Her halükarda turizm yolcu taşımacılığı belgesiyle Uber işi yapanlar tespit edildiği anda belgeleri iptal edilecek." diye konuştu.

Turizmcilerin yaşamış olduğu sıkıntıyı giderme adına, sayı ve saat sınırlandırmasında düzenlemeye gittiklerini vurgulayan Uysal, sözlerini, "Turizm yolcu taşımacılığı belgesiyle UBER ve korsan taşımacılık yapılamaz. Bu tür işlere müsaade edilmeyecek. Herkes aldığı belgeye göre hareket edecek. Başka bir şey yapamayacak." diye tamamladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :