Bayram coşkusu Karatay’ın parklarında yaşandı

Bayram coşkusu Karatay’ın parklarında yaşandı

Karatay Belediyesi’nin İlçeye kazandırdığı Karatay Şehir Parkı, Olimpiyat Parkı, Adalet Parkı gibi onlarca park; Ramazan Bayramında da ziyaretçi akınına uğradı.

 

 

Vatandaşlar Bayram ziyaretlerinin ardından yeşille iç içe güzel bir Bayram günü geçirmek için Karatay’ın parklarına akın etti.

PARKLAR ZİYARETÇİLERLE DOLUP TAŞTI

Karatay’a kazandırdığı 3 Milyon 606 Bin m²’lik yeşil alanları ve bahçeleri ile modern yapılaşmayı doğa ile iç içe yükselten Karatay Belediyesi, parkları ile de şehrin gözdesi olmaya devam ediyor. 343 Bin 300 m² alana sahip içerisinde 12.500 m² Biyolojik Gölet ve 14.000 m² Lunapark alanı 418 kamelya ve 46 adet 5’li grup mangal yerine sahip  Karatay Şehir Parkı ile  161 bin 900 m² toplam alanıyla Karatay’ın ikinci büyük parkı olan ve mini futbol sahası, basketbol ve voleybol sahası, jimnastik aletleri alanı, çocuk oyun grubu, 180 kamelyası, 4 süs havuzu, 5 olimpiyat halkası havuzu, 1100 m bisiklet pisti, 2300 m koşu parkurunun yanı sıra Fair Play Müzesi’ne de ev sahipliği yapan Olimpiyat Parkı başta olmak üzere Karatay’ın parkları Bayram tatilinde dinlenmek ve gönüllerince vakit geçirmek için gelen ziyaretçilerle dolup taştı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Belediyesi tarafından yapılarak Konya’nın istifadesine sunulan parklara vatandaşlardan yoğun teveccüh göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Hançerli doğa ile bağları güçlendirerek; daha da modern bir Karatay inşa etmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

KARAASLAN PİKNİK BAHÇESİ HIZLA TAMAMLANIYOR

Başkan Hançerli “Adalet, Olimpiyat ve Şehir Parkı gibi büyük parklarımız hemşerilerimizden büyük talep görüyor. Saraçoğlu Hobi Bahçemizde 431 ve Karaaslan Hobi Bahçemizde 250 parselimiz var. Karaaslan Piknik Bahçesi 454 aileye hitap edecek şekilde gerçekleştirildi. Konya’da bir ilk olan piknik bahçesinde 100 m²’lik 454 alanda hemşerilerimiz aileleriyle birlikte gelecekler burada istirahat edebilecekler. Piknik alanları boşaldığında yeni bir aile gelip pikniğini yapabilecek. Karaaslan Piknik Bahçesi günlük kullanımda her gün 454 ailemize hizmet etmiş olacak.  Karaaslan Piknik Bahçesi, çok kısa süre içerisinde hemşerilerimizin istifadesine sunulmuş olacak. “dedi.

bayram-coskusu-karatay’in--(1).jpg