"Bayrak" için bu kez "pedal" çevirecek

"Bayrak" için bu kez "pedal" çevirecek

Adını şimdiye kadar yaptığı farklı yüzme eylemleriyle duyuran rekortmen yüzücü Sunaçoğlu, havaların soğumasıyla eylemlerine karadan pedal çevirerek devam edecek

MERSİN (AA) - Adını şimdiye kadar yaptığı farklı yüzme eylemleriyle duyuran rekortmen milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, havaların soğumasıyla eylemlerine karadan pedal çevirerek devam edecek.

Türk bayrağına saygı eylemi çerçevesinde Mersin'den Diyarbakır'a 650 kilometreyi pedal çevirerek gitmeyi planlayan Sunaçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk milletinin maneviyatına ve Türk bayrağına yapılan saldırıları kınamak için yaz döneminden bu yana çeşitli etkinlikler düzenlediğini söyledi. 

Türk Bayrağı'na yapılan saldırıları protesto etmek için son olarak 11 Ekim'de İzmir'in Urla ilçesinden 30 kilometre mesafedeki İnciraltı'na kadar yüzdüğünü hatırlatan Sunaçoğlu, şöyle konuştu:

"Malumunuz havalar biraz soğudu. Deniz pek yüzülebilir gibi olmadığı için rotamızı Güneydoğu'ya çevirdik. Yeni rotamız Diyarbakır. Bunun sebebi ise 'Türk bayrağına, Türkiye Cumhuriyeti'ne saygı, bölünmeye karşıyız' sloganıyla tamamen barışçıl ve demokrasi yanlısı bir eylem yapacağız. Buradaki amacımız, polisimize ve bayrağımıza yapılan taşlı ve molotof kokteylli saldırıları kınayarak, bunun tam tersi bir şekilde tepkimizi demokratik yollara göstermeyi amaçlıyoruz. Bu bağlamda Mersin'den 650 kilometre mesafeyi bisikletle yaklaşık 33 saat gibi bir sürede tamamlayarak Diyarbakır'a varmayı hedefliyoruz. Buradaki amacımız son dönemlerde basında sık rastlanan 'Diyarbakır'a girilmez, Türk polisine kimlik soruluyor, Türkler buraya giremez' gibi bir takım söylemlerin asılsız olduğunu ispatlamak için bu eylemi gerçekleştireceğiz."

Türkiye Cumhuriyeti'nin herhangi bir vatandaşının Türkiye sınırları içerisinde gidemeyeceği hiç bir yer olmadığını vurgulayan Sunaçoğlu, Diyarbakır'ında bu illerden bir tanesi olduğunu bu yüzden de oraya gitmeyi planladıklarını belirtti. 

Maksatlarının Türkiye'nin milli birliğine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Sunaçoğlu, "Bölünmeye karşıyız. Bizlerin 'Çözüm Süreci'nden anladığı, terörün bitmesi milli bütünlüğün sağlanmasıdır. Bu eylemi de bu yüzden yapıyoruz. Tüm sivil toplum kuruluşlarını, hiç bir siyasi parti ayrımı yapmaksızın Türk bayrağının ucundan tutmaya davet ediyorum. Mersin Valimiz Özdemir Çakacak'da uygun görürse kendisinin vereceği temsili Türk bayrağını Diyarbakır valimize teslim edeceğiz. Etkinliğimiz bu şekilde sona erecek" diye konuştu.  

Sunaçoğlu, Mersin-Kıbrıs arası 78 kilometrelik mesafeyi 2010 yılında 26 saatte yüzerek "En Hızlı Açık Deniz Yüzme" branşında dünya rekorunu kırmıştı. Ayrıca İstanbul Boğazı'nda Üsküdar-Sarıyer arasındaki 30 kilometreyi 2 saat 25 dakikada, Çanakkale Boğazı'nda da 60 kilometreyi 6 saat 40 dakikada kafessiz yüzmüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı