Baykal: Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı Adaylığına Sıcak Bakarım

Baykal: Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı Adaylığına Sıcak Bakarım

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 2019'daki Cumhurbaşkanlığı adaylığı için, "Abdullah Gül ismi geçerse ben ciddiye alırım. Değerlendirilmesi gereken bir durumdur." dedi.

Geçtiğimiz hafta, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le gizlice görüştüğü iddiası gündeme gelen ChP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal, bu iddiaya cenlı yayında cevap verdi.

"GÜL İLE TEMASIM OLMADI"

CNN Türk'te yayınlanan ve Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Baykal, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de geçtiğimiz hafta yalanladığı iddia için "Benim hiçbir temasım olmadı." dedi.

Ancak Gül için çoksıcak mesajlar veren Baykal, Ahmet Hakan'ın "Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması halinde Erdoğan karşısında çok büyük bir başarı şansı olur." iddiasını sorması üzerine "Abdullah Gül ismi geçerse ben ciddiye alırım." dedi.

"GÜL'ÜN ADAYLIĞI DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKEN BİR DURUMDUR"

Baykal'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Eğer çıkar ise bu ciddi bir tablodur. Sayın Gül Cumhurbaşkanı adayı olmayı, bu söylediğim siyasi bağlantıları dikkate alarak, bu 49'u rencide etmeyecek bir anlayış içinde aday olarak çıkma eğilimini sergilerse bu değerlendirilmesi gereken bir durumdur. Abdullah Gül ismi geçerse ben ciddiye alırım. Çok gecikmemesi lazım. Süreç başlayacak çünkü."