Bayırbucak Türkmenlerine yardım konvoyu Ereğli'den geçti

Bayırbucak Türkmenlerine yardım konvoyu Ereğli'den geçti

Suriye’deki Bayırbucak Türkmen bölgesinde yardımlar gitmeye devam ediyor.

Bayırbucak Türkmenlerine yardım için Konya’dan yola çıkan Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) konvoyunu Konya’nın Ereğli ilçesinde karşılayan sivil toplum kuruluşu yöneticileri bölgeye gönderilmek üzere gıda yardımlarını AYDER yetkililerine teslim etti.

 

İHH Ereğli Temsilcisi Mehmet Gölle yaptığı konuşmada, “Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren kardeşlerimizi karşıladık. Allah yollarını açık etsin, bizde Ereğli İHH, Ereğli Eğitim Bir-Sen ve Kerimder Derneği olarak bir TIR un göndereceğiz. Çuval başı 55 lira olarak belirlendi, vatandaşlarımızdan yardımlarını bekliyoruz” dedi.

Eğitim Bir-sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi ise, Suriye’deki Türkmenlerin yalnız olmadığını söyledi. Selvi, “Bu coğrafyalar Müslümanların yaşadığı coğrafyalardır. Bu memlekette gayrimüslimlerde var bunların bir sorunu yok, asıl mesele yüz yıl önce bu coğrafyaları ele geçiren emperyalist odaklar oralarda bir takım kukla yönetimler oluşturdular ve yıllar boyu onların üzerinden bölgeyi sömürdüler. Nihayetinde halklar bu yönetimlere karşı çıkıp bunların zorbalıklarına artık katlanmak zorunda değiliz dediklerinde şu anki olaylar yaşanmıştır. Bunlar batan geminin mallarını yağmalamak isteyen emperyalist odaklardır” diye konuştu.

AYDER Yöneticisi İhsan Erdim ise konuşmasında, “Dernek olarak Türkmen kardeşlerimize ulaştırmak adına 123. TIR’ımızı gönderdik. İçinde bebek mamasından mutfak ihtiyaçlarına, battaniye ve yatağa kadar her şey var. Bunlar bölgeye ulaştı, bizde Konya’dan 25 araçla yola çıktık, inşallah Hatay’a kadar konvoya katılımlar olacak, hedefimiz yüz araca ulaşmak. Amacımız Türkmen kardeşlerimizin yıllardır yaşadığı sıkıntıyı bir gecede olsa yaşamaktır” şeklinde konuştu.

Yaşanılan katliama sessiz kalamayacaklarını ifade eden Erdim, Ereğli halkına yardımlarından dolayı teşekkür etti.