Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

"Adıyaman'dan Suriye'ye Gönül Köprüsü" kampanyasında temin edilen 5 tır yardım malzemesi, Bayırbucak'a gönderildi

ADIYAMAN (AA) - Hayrat İnsani Yardım Derneği ve Adıyaman Belediyesince düzenlenen "Adıyaman'dan Suriye'ye Gönül Köprüsü" kampanyasında toplanan 5 tır yardım malzemesi, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Hayırseverlerin desteğiyle temin edilen gıda malzemeleri tırlara yüklenerek Adıyaman Valiliği önünde düzenlenen törenle Suriye'ye uğurlandı.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Adıyaman Temsilcisi Ahmet Demir, törende yaptığı konuşmada, desteklerinden dolayı Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’ya teşekkür etti.

Adıyaman Belediyesi ile Hayrat İnsani Yardım Derneği arasında imzalanan iş birliği protokolü gereği bu kampanyayı başlattıklarını söyleyen Demir, Bayırbucak Türkmenleri için yardım malzemeleri toplandığını belirtti. Adıyaman’da yaşayan ve yardıma muhtaç olan Suriyelilere de yardım götüreceklerini ifade eden Demir, "Her zaman söylediğimiz gibi Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak biz bir köprüyüz. Halkımızın yardımlarını Allah rızası için ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz." dedi.

Vali Yardımcısı Levent Öztin de yardımlaşmanın hem İslam dininde hem de örf ve adetlerde önemli yeri olduğunu dile getirdi.

Adıyaman Belediye Başkan Vekili Hasan Demir de Suriye’deki drama Müslümanların duyarsız kalmasının mümkün olamayacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından 5 tırdan oluşan yardım malzemeleri dualar okunarak, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :