Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Çankırı Belediyesinin başlattığı kampanya kapsamında toplanan giysiler ile gıda maddelerinin bulunduğu yardım tırı, bölgeye hareket etti

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediyesinin Bayırbucak Türkmenleri için başlattığı yardım kampanyası kapsamında toplanan giysiler ile gıda maddeleri, bölgeye gönderildi.

Çankırı Belediye tarafından Bayırbucak Türkmenlerine yardım amacıyla "Kardeşliğe Bir İlmek de Sen At" sloganı ile başlatılan kampanya kapsamında Çankırılı kadınlar, örgü örerek giysiler yaptı. Bunun dışında toplanan gıda maddelerinin de bulunduğu yardım tırının uğurlanması amacıyla Çankırı Belediyesi önünde tören düzenlendi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Çankırı halkının yardımseverlik ve fedakarlık konusunda elinden geleni yaptığını bildirdi.

Bölgeye yardımların süreceğini vurgulayan Dinç, "Bulundukları bölgelerde yoğun ateş altında kalan ve yurtlarını bırakmamak için var güçleri ile direnen Türkmen kardeşlerimiz için daha önce iki tır dolusu yardım göndermiştik. Bugün de Allah'ın izni ile üçüncü tırımızı yolcu ediyoruz. Fedakar Çankırı halkı her zaman gösterdiği yardımseverliğini bugün de Türkmen dağlarındaki kardeşleri için ortaya koydu" dedi.

Dinç, üçüncü yardım tırının kendileri için ayrı bir anlam ifade ettiğine değinerek, şöyle devam etti:

"Bugün gönderdiğimiz tırımızın hepimiz adına önemli bir yeri var. Çünkü bu tırımızın içinde Çankırılı hanımlarımızın el emeği göz nuru dökerek işledikleri örgüler bulunuyor. Çankırı kadını, tarihi bir misyonu yerine getirerek Kurtuluş Savaşı'nda gösterilen fedakarlık ve samimiyetin yeniden örneği oldu. Hanımlarımız içerisine sevgi ve dualarını da katarak zor durumda kalan kardeşleri ve yavrularımız için aynı vefayı, aynı fedakarlığı bir kez daha ortaya koydu. Çankırılı hanımefendilerimizin bu takdire şayan ve gurur verici vefakarlıkları bizleri çok mutlu etti. Gönderdiğimiz örgülerimiz, kardeşlerimizin hem yüreklerini hem de bedenlerini ısıtacak inşallah."

Dinç, tırda kıyafetlerin dışında gıda malzemelerin de bulunduğunu kaydetti.

Törenin ardından yardım tırı, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere dualarla bölgeye uğurlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :