Bayırbucak Türkmenlerine Kanada’dan destek

Bayırbucak Türkmenlerine Kanada’dan destek

Kanada Türk İslam Vakfı, Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı

TORONTO (AA) – Suriye’de aylardır verdikleri çetin mücadelenin ardından Türkiye’ye sığınan Bayırbucak Türkmenleri için Kanada’da yardım kampanyası başlatıldı.

Merkezi Toronto’da bulunan Kanada Türk İslam Vakfı, 1 hafta sürecek kampanya kapsamında toplanacak kaynağı, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile Bayırbucak Türkmenlerine gönderecek.

Kanada Türk İslam Vakfı’na ait Pape Camii’nde kılınan cuma namazının ardından başlatılan kampanyada ilk gün bin 300 Kanada Doları (2 bin 750 TL) toplandı. Pape Camii İmamı Ahmet Hamdi Karahan, hutbe sonrası yaptığı açıklamada, gelecek hafta sonunda, yapılan bağışın Türkiye’ye gönderileceğini söyledi.

- Gıyabi cenaze namazı kılındı

Pape Camii’nde cuma namazının ardından, yaşamını yitiren Bayırbucak Türkmenleri ile Türkiye'de şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Daha sonra Türkiye’de terör olaylarında şehit olan güvenlik güçleri ve masum insanlar ile tüm dünyada şehit olan Müslümanlar için imam Karahan tarafından Yasin-i Şerif okundu.

Okunan Kur’an’dan sonra dua eden İmam Karahan, "Vatanlarını, namuslarını ve dinlerini kahramanca savunan ve bu uğurda canlarını feda eden tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :