Bayırbucak Türkmenlerine insani yardım

Bayırbucak Türkmenlerine insani yardım

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Elazığ İl Başkanlığı, Türkmenlere bir tır yardım malzemesi gönderdi

ELAZIĞ (AA) - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Elazığ İl Başkanlığınca Bayırbucak Türkmenleri için toplanan insani yardım malzemelerini taşıyan tır, yola çıktı.

İl Başkanı Fatih Murat Taşkın, dernek binası önünde yaptığı açıklamada, yaklaşık bir hafta önce Bayırbucak Türkmenleri için başlattıkları kampanyada, hayırseverlerin desteğiyle bir tır yardım malzemesi topladıklarını söyledi.

Gıdanın yanı sıra giysi, battaniye ve halının yer aldığı yardımların Türkmenlere ulaştırılacağını belirten Taşkın, "Kampanyayı, Bayırbucak Türkmenlerinin Türkmen Dağı'nda verdiği şanlı mücadelede onlara destek olabilmek için düzenledik. Kampanya sonucunda giden yardımlar, yaralarına direk merhem olmayacak ama onları hatırlamak, kimsesiz ve sahipsiz olmadıklarını göstermek anlamında önemli" diye konuştu.

Rusya'nın desteğiyle Beşşar Esed rejiminin Türkmenlere karşı başlattığı zulmün bir an önce bitmesi temennisinde bulunan Taşkın, "Bu zulme daha fazla sessiz kalamayacağımızı düşünüyoruz. Allah var, nizam var ve hamd olsun zalimler için ahirette cehennem, bu dünyada ise aslanca çarpışan yiğitlerimiz var. Sağ olsunlar, var olsunlar" dedi. 

Daha sonra, yardım malzemesi yüklü tır, Kilis'e hareket etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı