Battı Ailesi Devlet Eliyle "Düze Çıktı"

Battı Ailesi Devlet Eliyle "Düze Çıktı"

Çöp toplayarak geçimini sağlayan ve son derece sağlıksız bir gecekonduda yaşam mücadelesi veren Seval Battı ve 3 çocuğu devletin katkısıyla sağlıklı bir ortama kavuştu- "Çöp ev"den apartman dairesine taşınan Battı ailesinin tüm ihtiyaçları, Mamak Kaymakam

ANKARA (AA) - Çöp toplayarak 3 çocuğuna bakan ve sağlıksız bir ortamda yaşam mücadelesi veren Seval Battı'ya devlet yardım elini uzattı. Mamak'ta çöplerle dolu bir gecekonduda yaşayan Seval Battı ve 3 çocuğu, ilçede apartman dairesine yerleştirildi, tüm ihtiyaçları da karşılanacak.

Mamak Sosyal Hizmet Merkezi ve Mamak Kaymakamlığı, ihbar üzerine Seval Battı ve 3 çocuğunun yaşadığı gecekonduya gitti.

Battı'nın ailesini geçindirmek için çöp topladığı, çöpleri yaşadığı gecekonduya taşıdığı, bu nedenle sağlıksız bir ortam oluştuğu belirlendi.

Yaşam mücadelesi veren annenin iki çocuğunu nüfusa kaydettirmediği, çocuklarını da okula göndermediği ortaya çıktı.

Mamak Kaymakamlığı ve Mamak Sosyal Hizmetler Merkezi, aileyi ilk olarak çöp evden kurtararak bir apartman dairesine yerleştirdi. Çocukların nüfus kayıtları yaptırıldı ve okula devamı sağlandı.

 "Çöp ev"den apartman dairesine taşınan Battı ailesinin tüm ihtiyaçları da Mamak Kaymakamlığı ve Mamak Sosyal Hizmet Merkezince karşılanacak

- "Kediler, eve fare için giriyordu"

AA muhabirine yaşadıklarını anlatan anne Seval Battı, zor günler geçirdiklerini ve çocuklarına bakmak için her türlü işi yaptığını belirterek, çocuklarının okuyup iyi işlerde çalışmasının tek isteği olduğunu vurguladı.

Battı, evlerinin korunaklı olmadığını ve yağmur yağdığında çatının akıttığını ifade ederek, "Yağmuru herkes gibi bizde seviyoruz ama yağmasın diye dua ederdik. Çünkü evimizin içinde ıslanırdık ve soğukta çok üşürdük. Evde çok fare vardı. Kediler fareler için eve giriyordu, bizde kovmuyorduk. Evi farelerden temizliyorlardı" diye konuştu.

Evdeki çöplerden dolayı sık sık hastalandıklarını ancak aç kalmamak için başka çarelerinin olmadığını dile getiren Battı, "Devletimiz sağolsun bize yeni ev verdi, artık üşümüyoruz. Bizden yardımını esirgemeyen herkese minnettarım" dedi. 

-Ali Aydar polis olmak istiyor

Çocuklardan 15 yaşındaki Ali Aydar Battı ise artık o eve dönmek istemediğini söyledi.

Okuyup polis olacağını belirten Ali Haydar Battı, kendilerini terk eden babasına ise tepkili. Ali Haydar Battı, "Babamı daha önce bir kere gördüm. Ancak üzülmesin diye anneme söylemedim. Bizi yüz üstü bırakıp giden birini istemiyorum. Annem ve kardeşlerimle çok mutluyuz. Gecekonduda üşümemek için aynı odada kalıyorduk. Kömür alamadığımız zaman, üşüyüp hasta oluyorduk. Artık, yeni evimiz hep sıcak. Hatta kendime ait bir odam bile var" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı