"Battalgazi" Feribotu Karakaya Baraj Gölü'ne İndirildi

"Battalgazi" Feribotu Karakaya Baraj Gölü'ne İndirildi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: "Dağları delip, insanları buluşturuyoruz. Denizleri, barajları birleştirip Elazığ ile Malatya'yı buluşturuyoruz"

MALATYA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca inşa edilerek Malatya Büyükşehir Belediyesinin hizmetine sunulan "Battalgazi" adlı feribot, Karakaya Baraj Gölü'ne indirildi.

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğünce yürütülen İç Suyolu Feribot Temini Projesi kapsamında inşa edilen feribotun suya indirilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, törende, Büyükşehir Belediyesinin "Battalgazi" gemisini suya indirmesinin kendileri için büyük onur olduğunu belirtti. 

Bu hizmetin Battalgazi ile Malatya'nın, Elazığ ve Baskil ilçesiyle buluşmasına vesile olacağını ifade eden Çalık, "Hem yollar kısalacak hem de insanlarımız birbiriyle buluşmuş olacak. Dağları delip, insanları buluşturuyoruz. Denizleri, barajları birleştirip Elazığ ile Malatya'yı buluşturuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Vali Süleyman Kamçı da Türkiye'nin son yıllarda büyük gemi inşa eden ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

Ülkedeki tersanelerin, dünya piyasasına göre yüksek teknolojide gemi inşa ettiğini kaydeden Kamçı, "Bu durum, tersanelerimizi hem dünyanın farklı ülkelerindeki tersanelerle boy ölçüşür hale getirmiş hem de bu ülkelerle yeni ortaklık kapıları açılmasına vesile olmuştur" diye konuştu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yetkililere teşekkür ederek, Malatya'da ve bölgede çok önemli bir ihtiyacı gidereceklerini vurguladı. 

Zaman zaman ulaşım noktasında ciddi sıkıntılar yaşandığına işaret eden Çakır, feribotun hizmete girmesiyle önemli bir eksikliği gidereceklerine dikkati çekti.

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Mehmet Kırdağlı ise feribotun 36 metre boyunda ve 13 metre eninde olduğunu belirterek, "Toplam 30 araç ve 100 yolcu taşıma kapasitesine sahip" dedi.

Kırdağlı, feribotların inşasının hem ulusal hem uluslararası kurallara göre yapıldığını kaydetti.

 

Daha sonra, Battalgazi ve Elazığ'ın Baskil ilçesi arasında hizmet verecek feribot, Atabey Feribot İskelesi'nden suya indirildi. Çalık, Kamçı, Çakır ve protokol üyeleri ile vatandaşlar, feribota binerek ilk yolculuğu gerçekleştirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı