Batman'da 15 Temmuz şehitleri adına kütüphane açıldı

Batman'da 15 Temmuz şehitleri adına kütüphane açıldı

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şubesi tarafından, Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nda yapımı tamamlanan, "Erol-Abdullah Tayyip Olçok Kütüphanesi" törenle hizmete açıldı- Vali Deniz:- "(FETÖ'nün darbe girişimi) O gece hainler başarsalardı bugün

BATMAN (AA) - Batman'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok adına yapımı tamamlanan kütüphane törenle hizmete açıldı.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şubesi tarafından, Fatih İmam Hatip Ortaokulu koridorunda oluşturulan "15 Temmuz Şehitler Sokağı" içerisinde yapımı tamamlanan, "Erol-Abdullah Tayyip Olçok Kütüphanesi"nin açılış törenine Erol Olçok'un eşi ve Abdullah Tayyip Olçok'un annesi Nihal Olçok da katıldı.

Törende konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine karşı gösterilen mücadeleyi hatırlatarak, "Bugün buradaysak onların sayesinde buradayız. O gece hainler başarsalardı bugün Suriye'deki gibi bir iç savaş olacaktı." dedi.

Olçok ise şehit eşi ve oğlunun adının Batman'da yaşatılmasından gurur duyduğunu belirterek, kütüphanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kütüphane hizmete açıldı.

Olçok, açılışın ardından Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "15 Temmuz" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Bölge illerine 15 Temmuz sonrası geldiğini ifade eden Olçok, bölgenin anlatıldığı gibi terör bölgesi olmadığını belirtti.

Siirt'e 3 kez geldiğini, 300 kez daha gelebileceğini dile getiren Olçok, Batman'ın da aynı şekilde olduğunu aktardı.

Olçok, dün akşam oynanan Galatasaray- Beşiktaş derbi maçının ardından kentte taraftarların sevinç gösterilerine değinerek, "Bana, 'Bu sokaklarda kavga, gürültü de oldu, terör de oldu ama şimdi meşaleler yanıyor.' dediler." ifadesini kullandı.

Oğlunun şehit olmasına ilişkin duygularını paylaşan Olçok, şunları kaydetti:

"Abdullah'ın şehit olması benim için sürpriz oldu. Çünkü Abdullah tanıyabileceğiniz en konforuna düşkün çocuktu, obezdi, inanılmaz derecede yemeğe düşkündü. En vazgeçilmez olan şey candır ve çok şükür Abdullah vatan, millet ve ümmet uğruna ondan vazgeçti. Oğlum bir canlı bomba mantığı ile çıkmamıştı o sokağa. Öleceğini bilmiyordu. O yıllarca içimizde kamufle olarak yaşamış, gerek din gerek ideoloji kamuflajıyla içimize gizlenmiş FETÖ'ye karşı tarafını belli etmek için çıkmıştı sokağa."

Açılış töreni ve konferansa Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :