Batı'da evlilik yaşı 16

Batı'da evlilik yaşı 16

Kendi ülkelerindeki çocukların yasalar ile korunduğu ve suçluların sıkı takip altına alındığını öne süren Batılı ülkelerde evlilik yaşının 16’lara kadar düştüğü belirlendi.

 

ABD’DE SINIR KOYULMUYOR

Küçük yaşta yapılan evlilikler üzerinden İslam’ı karalamaya çalışanların yine maskesi düştü. Amerika Birleşik Devletleri’nde 38 eyalette gerçekleştirilen kapsamlı bir araştırma, 2000 ile 2010 yılları arasında yaklaşık 248 bin evliliğinin 18’den küçük yaşta yapıldığını ortaya koydu

EVLİLİKTE YAŞ SINIRI 16 OLAN ÜLKELER

16 yaşındaki evliliklere onay veren ülkeler şunlar: İngiltere, Almanya, Kanada, İtalya, Avusturya, Hollanda, Avustralya, Rusya, Sırbistan, Portekiz, Norveç, Çek Cumhuriyeti,  İsrail, Macaristan, Kosova, Makedonya, Malta, İrlanda, Bulgaristan, Belarus, Brezilya,  Bolivya, Şili, Küba, Fiji, Meksika, Peru.

18 YAŞA İZİN VEREN ÜLKELER

18 yaşında evlenmeye izin verilen listede ise şu ülkeler yer alıyor: Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Orta Afrika, Çad, Hırvatistan, Kongo, Mısır, Gambiya, Gürcistan, Gana, Hindistan, Kenya, Lübnan, Malezya, Mali, Moritanya, Moğolistan, Fas, Mozambik, Nepal, Nijer, Nijerya, Oman, Pakistan, Filipinler, Polonya, Senegal, Singapur, Somali, Güney Afrika, Güney Kore, Güney Sudan, Sri Lanka, Tayvan, Tunus, Türkmenistan, Uganda, Tanzanya, Zambiya, Zimbabve.

RÜŞT YAŞINI DA ÇEKTİLER

Avrupa’da cinsel rüşt yaşı ülkeden ülkeye farklılık arzediyor.

14 yaş: Avrupa ülkelerinden Avusturya, Bulgaristan, Estonya, Almanya, Macaristan, İtalya ve Portekiz’de cinsel rüşt yaşı 14.

15 yaş: Fransa, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Yunanistan, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya ve İsveç‘te ise cinsel rüşt yaşı mevcut yasalara göre 15.

16 yaş: Belçika, Litvanya, Letonya, Hollanda, İngiltere, İspanya, Finlandiya ve Lüksemburg 16 yaş kategorisinde olan ülkeler.

17 yaş: Avrupa’da cinsel rüşt yaşının 17 olduğu ülke sayısı üç; Güney Kıbrıs, İrlanda ve Malta.

Yeni Akit

vakit_140318[1].jpg