Batı Şeria'da gösteri

Batı Şeria'da gösteri

Yüzlerce Filistinli "bölünmüşlüğün sona ermesi" için gösteri düzenledi

RAMALLAH (AA) - Batı Şeria'nın Ramallah kentinde, yüzlerce Filistinli "bölünmüşlüğün son bulması" talebiyle gösteri yapıldı.

El-Menara meydanında düzenlenen gösteriye katılanlar, Filistinli gruplar arasındaki bölünmüşlüğün son bulmasını talep eden pankartlar açarak ulusal uzlaşı hükümetinin kurulması, devlet başkanlığı ve meclis seçimlerinin yapılması çağrısında bulundu.

AA muhabirine konuşan Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi yetkililerinden Kays Ebu Leyla, "Birlik olmak umut değil, demokratik sürecin yeniden başlaması ve Filistin meselesine zarar veren bu durumun son bulması için ulusal bir zorunluluktur." dedi.

Ebu Leyla, demokratik sürecin 10 yıldan bu yana kesintiye uğradığını, işgalci İsrail'e karşı birlik olma ve vatandaşların haklarını geri kazanacağı demokrasi sürecinin yeniden başlamasının zamanı geldiğini söyledi.

Hamas ve Fetih hareketi, 23 Nisan 2014'te birlik hükümeti kurulması, genel ve başkanlık seçimlerinin yapılması konusunda bir uzlaşı anlaşması imzalamıştı. Uzlaşı hükümeti 2 Haziran 2014'te kurulmuş ancak iki tarafın siyasi ayrılıkları sebebiyle hükümet, İsrail ablukası altındaki Gazze'de görevlerini yerine getirememişti.

Fetih Hareketi ve Hamas yetkilileri arasında uzlaşı anlaşmasının uygulanması ve bölünmenin sona ermesi için taraflar son olarak 8 Şubat 2016'da Katar'ın başkenti Doha'da bir araya gelmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :