Batı Şeria'da bir Filistinlinin evine yıkım kararı

Batı Şeria'da bir Filistinlinin evine yıkım kararı

İsrail, bir Yahudi yerleşimciyi bıçaklayan ve daha sonra ordu tarafından öldürülen Filistinlinin evini yıkma ve ailesinin çalışma ruhsatını geri alma kararı aldı

KUDÜS (AA) - İsrail'in, Kiryat Arba yerleşim biriminde bir Yahudi yerleşimciyi bıçaklayan ve daha sonra ordu tarafından öldürülen Filistinlinin El-Halil kentinin Beni Naim beldesindeki evini yıkma ve ailesinin çalışma ruhsatını geri alma kararı aldığı bildirildi.

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kiryat Arba yerleşim biriminde yaşanan olayın ardından Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ının bir araya geldiği belirtilerek, "Beni Naim beldesinin ablukaya alınması kararı alındı. Saldırganın yakınlarının çalışma ruhsatları ellerinden alınacak ve evinin yıkılması için işlemler başlatıldı." denildi.

Açıklamada ayrıca, Netanyahu'nun şu ifadelerine yer verildi:

"Her zaman ve her yerde teröre karşı çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Dünya, ABD'nin Orlando kenti ve Brüksel'deki terör saldırılarını kınadığı gibi bu öldürme eylemini de kınaması gerekir. Filistin yönetiminden de bu olayı şiddetle kınamasını ve kışkırtmalara karşı çalışma başlatmasını bekliyorum."

Ordu tarafından daha önce "El-Halil kentinden Kiryat Arba'ya giderek Yahudi bir kız çocuğunu bıçaklayan Filistinli açılan ateş sonucu öldürülmüştür. Yahudi kız ise aldığı yara sonucu hayatını kaybetmiştir." açıklaması yapılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı ise öldürülen Filistinlinin El-Halil'in Beni Naim beldesinden Muhammed Nasır Tarayira olduğunu duyurmuştu.

Kiryat Arba yerleşim birimi, Ekim 2015'te başlayan ve basında "Kudüs İntifadası" olarak bilinen olaylarda pek çok kez bu tarz bıçaklama girişimlerine şahit olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :