Batı Kudüs'te eşcinsel yürüyüşündeki bıçaklı saldırı

Batı Kudüs'te eşcinsel yürüyüşündeki bıçaklı saldırı

İsrailli liderler, Batı Kudüs’te "Eşcinsel Gurur Yürüyüşü" düzenleyen gruba yapılan bıçaklı saldırıyı kınadı

İsrailli liderler, Batı Kudüs’te "Eşcinsel Gurur Yürüyüşü" düzenleyen gruba bir Yahudi tarafından yapılan ve 6 kişinin yaralanmasına neden olan bıçaklı saldırıyı kınadı.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Ultra Ortodoks bir Yahudi tarafından gerçekleştirilen saldırı üzerine yaptığı yazılı açıklamada, "Bu tür suçlara izin veremeyiz. Bu saldırıyı gerçekleştiren ve buna destek verenleri kınıyoruz" ifadesini kullandı. 

Rivlin,, "Tolerans eksikliği bir felaket olur" değerlendirmesinde bulundu.

Saldırıyı "aşağılık" olarak nitelendiren Başbakan Binyamin Netanyahu da "Eşcinseller de dahil İsrail'de herkesin barış içinde yaşamaya hakkı olduğunu ve kendilerinin bu hakkı koruyacağını" söyledi.

Tüm İsrailliler adına yaralananlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Netanyahu, tüm İsrailli liderlerin saldırıyı kınamasından da memnuniyet duyduğunu belirtti.

Kudüs Belediye Başkanı Nir Barakat ise "Şiddet kullanmak için hiçbir bahaneyi tolere etmeyeceklerini" anlatarak, "Kudüs'te herkese yer var ve İsrail polisiyle, şiddet kullanarak başkalarını yaralamaya çalışanları hedef almaya devam edeceğiz" dedi.

Batı Kudüs’te "Eşcinsel Gurur Yürüyüşü" düzenleyen İsrailli gruba bıçaklı saldırı yapılmış, 6 kişi yaralanmıştı. 

Saldırganın bir Ortodoks Yahudi olduğu ve olay yerinde gözaltına alındığı belirtilirken, yaralananlar ise hastaneye kaldırılmıştı.

Önceki yıllarda Batı Kudüs'te düzenlenen eşcinsel yürüyüşlerine, bazı Ortodoks Yahudiler tepki göstermiş ve idrar dolu torbaları yürüyüşçülerin üzerilerine atmıştı. 

İsrail’in başkenti Tel Aviv'de geçen ay on yedincisi düzenlenen "Eşcinseller Gurur Yürüyüşü"ne ise on binlerce eşcinsel katılmış, herhangi bir olay yaşanmamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı