Batı Karadeniz'de toz taşınımı

Batı Karadeniz'de toz taşınımı

Etkili olan lodos, Kuzey Afrika'dan taşıdığı tozu Batı Karadeniz illerinin üzerine bıraktı.Kuzey Afrika kaynaklı toz...

Etkili olan lodos, Kuzey Afrika'dan taşıdığı tozu Batı Karadeniz illerinin üzerine bıraktı.

Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının ardından Bolu kent merkezinde önceki gün başlayan ve gece aralıklarla devam eden sağanakla birlikte araçların üzeri çamurla kaplandı.

Sabah saatlerinde işe gitmek için evlerinden çıkan ve araçlarının çamurla kaplandığı gören vatandaşlar, yıkama istasyonlarının önünde kuyruk oluşturdu.

Kuyrukta bekleyen Orhan Efe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde işe gitmek için evden çıktığında aracının çamurla kaplı olduğunu gördüğünü söyledi. Aracını yıkamak için istasyona geldiğini anlatan Efe, geçen yıl da benzer durumla karşılaştıklarını hatırlattı.

- Karabük

Karabük'te de sabah işe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, araçlarının üzerini yoğun bir tozla kaplı olduğunu gördü. Vatandaşlar, araçlarının camlarını temizledikten sonra yola çıkarken esnaf da vitrinlerini silerek işe başladı.

Kentte görüş mesafesinde azalma olduğu gözlemlendi.

Barıtın ve Düzce'de de da sürücüler, çamurla kaplanan araçlarını görünce şaşkınlık yaşadı. Bazı vatandaşlar bidonlarla getirdikleri suyla araçların camlarını temizlerken, bazıları da akaryakıt istasyonlarındaki araç yıkama bölümlerinde yoğunluk oluşturdu.

Bartın'ın Orduyeri Mahallesi sakinlerinden Birkan Ural, sabah işe gitmek için evden çıktığında aracının üzerinin çamurla kaplı olduğunu gördüğünü söyleyerek, "Sanırım, rüzgar ve sağanakla toz bulutu araçların üzerine yağmış. Böyle bir manzarayı görünce çok şaşırdık. Sadece benim değil, tüm araçlar aynı şekilde." diye konuştu.

Batı Karadeniz'de toz taşınımı

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :