Batı Halep'te yerleşim yerlerine hava saldırıları

Batı Halep'te yerleşim yerlerine hava saldırıları

Halep'in batısında muhaliflerin kontrolündeki Kefer Naha ve Urum el-Kübra beldelerine yönelik hava saldırılarında 2 çocuk ile 1 kadın hayatını kaybetti, en az 10 sivil yaralandı

HALEP(AA) - Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinin batı kırsalında yer alan Kefer Naha ve Urum el-Kübra beldelerine düzenlenen hava saldırılarında iki çocuk ve bir kadın yaşamını yitirdi, en az 10 sivil yaralandı.

Batı Halep kırsalı sivil savunma yetkilisi Muhammed Hallak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhaliflerin kontrolündeki Kefer Naha ve Urum el-Kübra beldelerinin öğle saatlerinde savaş uçakları tarafından bombalandığını bildirdi.

Hallak, "Bugün saat 12.30 ile 13.00 arasında, Beşşar Esed rejimine ve Ruslara ait savaş uçakları Kefer Naha ve Urum el-Kübra'da yerleşim yerlerini hedef aldı. Saldırıda iki çocuk ve bir kadın hayatını kaybetti, en az 10 sivil yaralandı." bilgisini paylaştı.

Muhammed Hallak, sivil savunma ekiplerinin kurtardığı yaralıların çevredeki sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığını kaydetti.

Suriye'de Esed rejimi ya da Rusya, son günlerde muhaliflerin denetimindeki İdlib iline ve Halep'in batı kırsalına yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Gün içinde İdlib'e bağlı beldelere yönelik saldırılarda en az 14 kişi yaşamını yitirdi.

Birleşmiş Milletler Suriye İnsani İşler Koordinatörleri, dün yaptıkları açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde nisan ayında altı sağlık kuruluşuna hava saldırısı düzenlendiğini belirtmişti. Bombardımanlar nedeniyle yüz binlerce kişinin sağlık hizmetlerinden mahrum kaldığı vurgulanan açıklamada, hava saldırılarına son verilmesi çağrısı yapılmıştı. Açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:

"Sağlık kuruluşları ve insanların hayatını kurtarmaya çalışan sağlık çalışanlarının bombalanması kesinlikle kabul edilemez. Sağlık kuruluşlarına yönelik devam eden saldırılar nedeniyle yüzlerce sağlık çalışanı hayatını, yüz binlerce kişi de sağlık hizmetlerine ulaşım imkanını kaybetti. Bu en temel hak olan yaşama hakkının insanların elinden alınmasıdır. Bunlara bir an önce son verilmeli."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :