Batı Balkan ülkelerinin AB üyeliği

Batı Balkan ülkelerinin AB üyeliği

Arnavutluk Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanı Nikolla:- "Bu, günlük bir hamle değil, 30 yıldır devam eden bir süreç. Bu sürecin meyvelerini şimdi almaya başladık. Bizim için çok büyük haber. Bu bizi sevindiriyor, aynı zamanda daha sorumlu yapıyor. Bunun için

İZMİR (AA) - Arnavutluk Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanı Lindita Nikolla, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker'ın Batı Balkan ülkelerinin gerekli kriterleri sağladıkları taktirde 2025 yılına kadar AB'ye üye olabileceği yönündeki açıklamasına ilişkin, "Bu, günlük bir hamle değil, 30 yıldır devam eden bir süreç. Bu sürecin meyvelerini şimdi almaya başladık. Bizim için çok büyük haber. Bu bizi sevindiriyor, aynı zamanda daha sorumlu yapıyor. Bunun için Arnavut halkı çok mutlu." dedi.

İzmir'de, Arnavutçanın seçmeli ders olarak okutulmaya başlanması dolayısıyla düzenlenen törene katılan Nikolla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arnavutçanın ortaokul öğrencileri için seçmeli ders olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Nikolla, Türkiye'de çok fazla Arnavut yaşadığına dikkati çekerek, Arnavut dilini öğrenmenin iki ülke ilişkilerini güçlendireceğini ifade etti.

Türkiye'de başka dil ve lehçelerin de seçmeli ders olarak okutulduğunu anımsatan Nikolla, "Başka dillerde, lehçelerde de seçmeli ders olması bir demokratik adım. AB yönüne doğru giderken bu adımlar atılıyor. Farklı kültürleri anlamanın tek yolu dil öğrenmektir." diye konuştu.

- AB'nin Batı Balkan ülkelerinin üyeliği için tarih vermesi

Bakan Nikolla, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker'ın Arnavutluk ziyaretinde Batı Balkan ülkelerinin gerekli kriterleri sağladıkları taktirde 2025 yılına kadar AB'ye üye olabileceğini söylediğinin hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti:
"Bu açıklama bizim için çok sevindirici. Bu, günlük bir hamle değil, 30 yıldır devam eden bir süreç. Bu sürecin meyvelerini şimdi almaya başladık. Bizim için çok büyük haber. Bu bizi sevindiriyor, aynı zamanda daha sorumlu yapıyor. Bunun için Arnavut halkı çok mutlu."

Nikolla, Türkiye'nin AB üyelik sürecine ilişkin ise "Bu konuyla ilgili benim düşüncem Türkiye halkı ne düşünüyorsa aynıdır. Çünkü biz kardeş milletiz. Bundan dolayı Türk halkı ne düşünüyorsa ben desteklerim." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :