Batı Afrika'daki Ebola salgını

Batı Afrika'daki Ebola salgını

Sierra Leone'da yerleşik bir İngiliz vatandaşında Ebola enfeksiyonu görüldü

LONDRA (AA) - Sierra Leone'da yerleşik bir İngiliz vatandaşına Ebola virüsü teşhisi konulduğu duyuruldu.

İngiltere Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sierra Leone'da yaşayan bir İngiliz vatandaşının yapılan testler sonucunda Ebola virüsüne yakalandığının görüldüğü ifade edildi. Hastaya ilişkin başka herhangi bir bilginin verilmediği açıklamada, bu kişinin ölümcül salgına yakalandığı bildirilen ilk İngiliz vatandaşı olduğu kaydedildi.

Bakanlık, salgının İngiltere'de "yayılma riskinin çok düşük" olduğunu hatırlatırken, İngiliz sağlık uzmanlarının salgına yakalanan hastaya en uygun tedavinin verildiğinden emin olunması için durum değerlendirmesi yaptıkları bildirildi.

Hastanın tedavisi için İngiltere'ye getirilip, getirilmeyeceği henüz bilinmiyor.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, ölümcül virüsün yaygın olarak görüldüğü Sierra Leone, Gine veya Liberya'ya sehayat etmeyi planlayanlara sağlık riski uyarısında bulunuyor.

Ebola, Liberya, Sierra Leone, Gine ve Nijerya'da bin 300'den fazla kişinin ölümüne neden oldu. Salgının en hızlı Liberya'da yayıldığı belirtiliyor.

Ebola'ya yol açan virüs sudan veya havadan geçmiyor, hastaların vücut sıvıları yoluyla yayılıyor. Virüs, bugüne kadar daha çok, hastayla temasa geçen hasta yakınlarına ve hastalara müdahale ederken yeterli önlem almayan sağlık personeline bulaştı.

Ebola virüsünün yol açtığı viral hemorajik ateş, ani ateş, bulantı, yoğun halsizlik, kas, boğaz ve baş ağrısıyla kendini gösteriyor. Bu belirtileri kusma, ishal, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarında bozulma ve bazı vakalarda da iç ve dış kanamalar takip ediyor. Temas yoluyla bulaşan ve ölüm oranı yüzde 90'u bulan hastalık için herhangi bir tedavi yöntemi veya aşı bulunmuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı