Baştürk : “Makamlar Geçici Dava Kalıcıdır”

Baştürk : “Makamlar Geçici Dava Kalıcıdır”

Baştürk : “Makamlar Geçici Dava Kalıcıdır”

-Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım sizin için neyi ifade ediyor?

Liderimiz Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın verdiği kararlara her zaman güvendik. Onun uzak mesai arkadaşları olmaktan daima şeref duyduk. Hocamız Ahmet Davutoğlu’nun görevini sürdürmesini isterdik. Fakat hocamızın ve reisimizin ortak kararının ümmete her daim yararlı olma niyetlerinin olduğunu biliyoruz. Ak Parti Gençlik kolları olarak davamıza hiçbir zaman fitne sokulmasına kutuplaşma ve kamplaşma oluşmasına müsaade etmedik.

Binali Yıldırım yeni genel başkanımız, bu kadroların içinde yetişmiş, çok ciddi yatırımların öncüsü olmuş, ülkenin kalkınmasında önemli imzası olan bir isim.

-Teşkilatlarda farklılıklar olacak mı?

Bizde bir kurumsallık hakim biliyorsunuz. Nasıl ki kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra Ahmet Davutoğlu hocamız döneminde teşkilatların işleyişinde aksama olmadıysa, istikrar sürdüyse, Binali Yıldırım bey döneminde de bu şekilde istikrar sürecek. Kesinlikle bir gerileme dönemi olmayacak. Tüm Ak kadrolar vazifesini yerine getirecektir. Hocacı, Erdoğancı ayrımına düşmeden bu hareketin bu davayı devam ettireceğiz.

-Konya’da gençlik teşkilatlarının sahadan inmediğini biliyorum, sahada durum nasıl Davutoğlu sonrası için?

Gençlik Teşkilatları bir ruhun kazanıldığı, sevdanın nakşedildiği bir hareketin en temel noktasıdır. Dolayısı ile biz bunun kıymetini iyi biliyoruz. Ömrümüzün en güzel yıllarına veriyoruz. Bunun içinde buna bir sevda diyoruz. Biz hareketin mensubu olarak, büyüklerimiz bir karar aldığında bize onu uygulamak düşer. Buradan bir fitne üretmeye çalışanlar avucunu yalarlar.

-Selçuklu ilçesi nüfus olarak ülkemizde birçok şehrin nüfusundan fazla olması çalışmalarınızda avantaj mı,dezavantaj mı?

İlçemiz nüfusu belde ve köylerde dahil olmak üzere 565 bin 93’tür. 15-29 yaş aralığındaki genç nüfusumuz ise 158 bin 408 kişidir. Resmi verilere göre nüfus olarak 51 ilden büyük bir ilçeyiz. Tabi nüfus yoğunluğunun avantajları var. Çalışmalarınızı izleyen, ailemizde aktif olarak yer almak isteyen bir genç kitlesiyle karşı karşıyayız. Bu bizim açımızdan memnuniyet verici bir durum. Dezavantaj olarak birçok irili ufaklı mahallemizde bir müddet teşkilatlanmada güçlükler yaşadık. Sonrasında mahalle birleştirmelerinin gerçekleşmesi, mahalle sayılarının düşmesi neticesinde bu problemi aştık diyebilirim. Bunun haricinde ne gelen talepleri, ne de yoğun iş temposunu bir dezavantaj olarak görmedik.

-Partilerin Gençlik Kollarını, partilerin gelecekte yönetici yetiştirme okulu olarak görebilir miyiz?

Tabi ki görebiliriz. Bunun aksini iddia etmek, gençlik teşkilatlarını basit bir zemine indirgemek, işi gücü olmayan gençlerin vakit harcadığı yerler olarak görmek zaten mümkün değil. Böyle bir tez AK Parti siyasetinde kabul edilemez. . Gençlik Kolları, siyasetin en samimi duygularla yapıldığı ve birçok tecrübenin kazanıldığı yerlerdir. AK Parti gençliğinden yetişme büyüklerimizin, kardeşlerimizin edindikleri tecrübeler sayesinde görevlerinde önemli projelere imza attıklarına şahit oluyor ve seviniyoruz.

-Yeni süreçte sizin açınızdan işleyiş yönünden değişiklik olacak mı?

Ak Parti bugüne kadar yaptığı icraatları, kurumsallığı ile ön plana çıkmış ve milletimizin takdirini kazanmış bir partidir. Partimizin kuruluşundan bugüne kadar, vatandaşımız artık bir ideolojiden ziyade, ülkenin kalkınmasına, milli ve menfi duygular çerçevesinde tercihte bulunmuş ve partimizi iktidara taşımıştır. Haziran seçimlerinde bize bir ders vermeyi öngörmüş, bizde partimizin en tabanından en tepesindeki idareciler olarak bundan kendimize pay çıkarmış, gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra yeniden halkımızın takdirini kazanmış bir partiyiz. 

-Binali Yıldırım ile oyunuzun yükseleceği ya da düşeceği yönünde bir öngörünüz var mı?

Bir oy düşüklüğü yaşayacağımızı düşünmem doğru olmaz. Çünkü milletimize yaptığımız yatırımları, ziyadesi ile devam ettireceğimizi bildiğimiz için ve milletimizin huzurunda her daim var olma çabasını sürdüreceğimiz için bir oy düşüklüğü yaşayacağımızı düşünmüyorum.  Vatandaşımızın takdirini, milletimizin bize olan güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmadık. Bu saatten sonrada çıkarmayacağız.

-Yeni anayasa ve referandum ile ilgili çalışın talimatı geldi mi?

Yeni anayasa ile ilgili bütün kadrolarımız bilgilendiriliyor. Hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Erken seçim ve referandum hazırlığımız şuan için yok.

 -Kulislerden gelen bilgiye göre Gençlik Kolları’nda bazı tazelemeler olacakmış var mı böyle bir durum?

Ben kulis olaylarının hiçbir zaman içerisinde olmadım. Böyle bir gündemin içerisinde değiliz. Şuan bizim ciddi manada yürütmekte olduğumuz projeler var. Bunlar ile meşgulüz. Bu konuda da böyle bir şeyin olacağını düşünmüyorum. Bunlar ile alakalı gündem oluşturmak bana manasız geliyor. Biz toplum olarak dedikodu ortamını maalesef ki çok seviyoruz. Ak Gençler olarak hiçbir zaman dedikodunun parçası olmadık, olmayacağız. Allahın izniyle de devam eden projelerimizi daha da ileriye taşımanın çabasını göstereceğiz.

-Gençlik kollarının çalışmalarından bahseder misiniz?

Gençlik kolları ve ÜNİAK üniversitede organize bir şekilde çalışıyorlar. Lise birimimiz var, orada liseli kardeşlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Merkez’de Lise anlamında iyi bir noktadayız. Gençlerimiz her hafta farklı bir ders işleyerek eğitimlerini sürdürüyorlar. Şuanda da il teşkilatımız tarafından bütün ilçelerimizi, taşralar da dahil kapsayan bir kamp çalışması yürütülüyor. Liseli kardeşlerimiz şuan Mersin’deler. Her ilçeden belirli sayıda, belirli oranda arkadaşlarımız mevcut. Şuanda iyi bir eğitim ile meşguller. Biz Konya’da yüzde 75 oy almış bir partiyiz. Bu yüzden çok iyi çalışmamız gerekiyor, kendimizi çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor.      

Mehmet Ali Elmacı - Memleket