Başsavcı Tezcan’dan Konya BYEGM’ye ziyaret

Başsavcı Tezcan’dan Konya BYEGM’ye ziyaret

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Yerel Basının şehirlerin kalkınmasına katkı sağladığını söyledi.

 

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretle ilgili duyduğu memnuniyetini dile getiren BYEGM Konya İl Müdürü Cemil Paslı, İl Müdürlüğünün çalışmaları hakkında Tezcan’a bilgi verdi. Konya, Karaman ve Aksaray İllerinde faaliyet gösteren basın yayın kuruluşlarının çalışmalarına da değinen Paslı, yazılı, görsel, işitsel ve internet medyası olmak üzere Konya ve İlçelerinde yaklaşık 200 basın yayın kuruluşunun faaliyette bulunduğunu söyledi. Paslı, yerel basının güçlendirilmesi için Genel Müdürlük nezdinde çeşitli proje ve çalışmaların yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.

 

Yerel Basın Şehirlerin Kalkınmasına Katkı Sağlıyor

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan ise konuşmasında; Tarihin her döneminde basının, milletin gözü, kulağı ve sesi olmasının yanı sıra kamuoyunun haber alma hakkını ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışıyla yerine getirdiğini ifade ederek, “Çevremizde meydana gelen olaylar ve gelişmelerden anında haberdar olmamızı sağlayan, bununla birlikte şehirlerin sosyal, kültürel ve ekonomik olarak gelişmesi ve kalkınmasına katkılar sağlayan yerel basınımızın, büyük bir özveri içerisinde yerine getirdiği bu görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum” dedi.