Başörtülü öğrenciyi darbeden kadına "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan beraat

Başörtülü öğrenciyi darbeden kadına "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan beraat

Maltepe'de lise öğrencisi kızı minibüste başörtüsü nedeniyle darbettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Ayhan Almila Kursar'ın, "Cumhurbaşkanına hakaret" ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraatine karar verildi

İSTANBUL (AA) - Maltepe'de lise öğrencisi kızı minibüste başörtüsü nedeniyle darbettiği gerekçesiyle yargılanan Ayhan Almila Kursar'ın, hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediği iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraatine karar verildi.

Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, sanık Ayhan Almila Kursar ve avukatı katıldı. Müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı avukatı temsil etti.

Kimlik tespitinin ardından söz verilen sanık Kursar, davaya konu paylaşımları yazıp yazmadığını hatırlamadığını, kendisinin Bipolar hastası olduğunu ve halen tedavi gördüğünü söyledi.

Gördüğü tedavinin, hastalığını biraz bastırdığını belirten Kursar, ilaç kullanmadığı zamanlarda saldırganlaştığını, atak geçirdiği zamanlar da ise etrafa saldırdığını ya da intihara teşebbüs ettiğini öne sürdü.

Kursar, babasının şizofren hastası olması sebebiyle kendisinde de genetik olarak akıl rahatsızlığı bulunduğunu iddia ederek, beraatini istedi.

Sanık Ayhan Almila Kursar'ın avukatı da müvekkilinin cezai ehliyetinin olmadığını savunarak, sanığın beraatine karar verilmesini talep etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ela Ezgi Yelmen ise şikayetçi oldukları sanığa gerekli cezanın verilmesini istedi.

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanığın "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlemediğini, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımların da ağır eleştiri sınırları içerisinde kaldığına kanaat getirerek, Kulsar'ın beraatine karar verdi.

- İki ayrı suçtan iddianame

Maltepe'de lise öğrencisi Fatma Dilara Aslıhan Yiğit, Pendik-Kadıköy hattındaki minibüste giderken, başörtüsü nedeniyle kendisine hakaret eden bir kadın tarafından darbedildiği gerekçesiyle şikayette bulunmuş, bunun üzerine gözaltına alınan Ayhan Almila Kursar tutuklanmıştı.

Kursar hakkında, "halkın bir kesimini sosyal, sınıf, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılıklarına dayanarak alenen aşağılama", "inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "hakaret" suçlarından, 7 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Kursar, bir süre sonra tahliye edilmişti.

Ayhan Almila Kursar hakkında, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediği iddiasıyla ayrıca iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede, Kursar'ın bu suçtan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :