Başkonsolos İslam gazetecilerle iftarda buluştu

Başkonsolos İslam gazetecilerle iftarda buluştu

Bangladeş'in İstanbul Başkonsolosu Monirul İslam:- "Türkiye'nin en önemli özelliği insanları çok pozitif ve olumlu bakıyorlar. Türkiye ve Bangladeş, geçmişten beri kardeş iki ülke."- "İki ülkenin ticari ilişkileri senelik 1 milyar doların üzerindedir. Bu,

İSTANBUL (AA) - Bangladeş'in İstanbul Başkonsolosu Mohammad Monirul İslam, gazetecilerle iftarda bir araya geldi.

Başkonsolos İslam'ın bir restoranda verdiği iftar yemeğine, çok sayıda gazeteci katıldı.

İslam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2,5 ay önce göreve başladığını belirterek, Türkiye'deki medya kuruluşlarıyla ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

Medyanın önemine vurgu yapan İslam, "Türkiye'ye geldiğimden bu yana, birçok görüşme yaptım. İşte İstanbul Valisi'ni ziyaret ettim. Belediye Başkanımızı da ziyaret edeceğim. Basın mensuplarıyla da iftarda buluşmak istedim." dedi.

İslam, Türkiye'de görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türklerin çok nazik olduğunu vurguladı.

Gittikleri her yerde ilgiyle karşılandıklarını aktaran İslam, şunları kaydetti:

"Bu beni çok memnun ediyor. Türkiye'nin en önemli özelliği insanları çok pozitif ve olumlu bakıyorlar. Türkiye ve Bangladeş, geçmişten beri kardeş iki ülke. Her iki ülke de demokratik ve laik. Her iki ülkenin insanlarını bir araya getirmek bizim görevimiz. İki ülke insanını bir araya getirdiğimizde sadece kültürel ilişkiler değil, ekonomik ilişkiler de gelişecektir. Bundan da her iki ülkenin de insanları fayda görecektir. İki ülkenin ticari ilişkileri senelik 1 milyar doların üzerindedir. Bu, potansiyelin çok altında bir rakam. İki ülke arasında daha büyük bir potansiyel var. İki ülke insanını girişimlerimizle çok daha iyi seviyelerde bir araya getirmeyi planlıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :