Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından

- Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic:"Baskılı oyunumuzla rakibe ilk yarıda sayı şansı çok fazla vermedik"- Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ataman:"İkinci yarıda oynadığımız oyunu ikinci maça taşıyıp, kazanacağımıza inanıyorum"


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi play-off yarı final ilk maçında Galatasaray Odeabank'ı 93-79 mağlup eden Fenerbahçe'nin başantrenörü Zeljko Obradovic, ilk yarıda iyi oynadıklarını ve kolay basketler bulduklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Obradovic, maça çok agresif başladıklarını belirterek, "Müsabakaya iyi başladık. Baskılı oyunumuzla rakibe ilk yarıda sayı şansı çok fazla vermedik. Kolay basketler bulduk. Seride 1-0 öne geçtik. Önümüzde 24 saat sonra çıkacağımız ikinci maç var. Bu maçta da enerjimiz de konsantremiz de iyi olacak. Elimizden gelen en iyi mücadeleyi göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli oyuncu Ali Muhammed ise, başantrenör Obradovic'in planını tamamen uyguladıklarını aktararak, "Bu sayede ilk yarıda farklı şekilde öne geçtik ve rakibimizin farkı kapatmasına izin vermedik." değerlendirmesinde bulundu.


- Galatasaray Odeabank cephesi


Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, rakipleriyle özellikle savunmada fiziksel mücadeleye giremediklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"İlk yarıda ciddi bir farkla geriye düştük. İkinci yarıda iyi savunma yaptık. Öyle olunca da maçın içinde kaldık ve farkı 8 sayıya kadar indirdik. Fenerbahçe iyi basketbol oynuyor. Fiziksel güçleri çok fazla. Derbi atmosferini kullanıp net bir galibiyet aldılar. İkinci yarıda oynadığımız oyunu ikinci maça taşıyıp, kazanacağımıza inanıyorum."

Sarı-kırmızılı takımın kaptanı Sinan Güler de rakiplerinin ev sahibi olma avantajını iyi kullandığını belirterek, "İlk çeyrekte rakibimiz farklı şekilde öne geçince farkı kapatmakta zorlandık. Bu maç bize savunmada neler yapmamız gerektiğini gösterdi. Sahamızda oynayacağımız maçı taraftarlarımız desteğiyle kazanmak istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Sinan Güler, sarı-lacivertli taraftarların kendisini alkışlamasıyla ilgili olarak ise "Sanırım sakatlığım nedeniyle beni alkışladılar. Teşekkür ediyorum kendilerine." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Fenerbahçe'nin ABD asıllı Türk oyuncusu Ali Muhammed, basın toplantısında tercümanı beklerken yanına Sinan Güler oturdu. Sinan'ın, "Tercümanın ben olayım mı?" demesiyle, iki oyuncu arasında esprili bir diyalog yaşandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :