Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından

- Pınar Karşıyaka Başantrenörü Sarıca:"11 sayı geriden gelerek kazanmak, ortaya koyduğumuz karakterle alakalı"- "Play-off'a kalmak, böyle bir ligde bence bizim için başarı. Geçen sezonun şampiyonu olarak bunu söylemek zor geliyor ama bu sezonki kadromuzun


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi'nin 29. haftasında Demir İnşaat Büyükçekmece'yi deplasmanda 100-99 yenerek play-off'a kalmayı garantileyen Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, ikinci yarıda ortaya koydukları karakterle maçı kazandıklarını söyledi.

Büyükçekmece'deki Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sarıca, Demir İnşaat Büyükçekmece deplasmanının zorluğuna değinerek, "Kazanmak güzel. Hedef bir maçtı. Demir İnşaat Büyükçekmece, bu sezonu çok başarılı geçirdi. Burada çok önemli takımları yendiler. Böyle bir takıma karşı 11 sayı geriden gelerek kazanmak, ortaya koyduğumuz karakterle alakalı. Maçın içinde gelgitler oldu. İkinci yarıda oyun kontrolü bizdeydi. Çok daha farklı bitebilirdi. Rakibimizin son atışlardaki becerisi, maçın 1 sayı farkla bitmesini sağladı." diye konuştu.

Geçen sezon şampiyonluğa ulaştıklarını ancak bu sezonki kadrolarının yeterli olmadığını aktaran Sarıca, "Türkiye Ligi'nde 4 yabancıyla oynayan tek takımız. Play-off'a kalmak, böyle bir ligde bence bizim için başarı. Geçen sezonun şampiyonu olarak bunu söylemek zor geliyor ama bu sezonki kadromuzun yeterli olmadığı da bir gerçek. Bundan sonra play-off'ta elimizden geleni yapacağız. Bütün oyuncularımı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Pınar Karşıyakalı oyuncu Can Altıntığ, kendileri için sezonun en önemli maçını geride bıraktıklarını vurgulayarak, "Geçen hafta kendi evimizde beklemediğimiz bir mağlubiyet aldık ama bugün Türkiye'nin en zor deplasmanlarından birinde karakter koyarak kazanmasını bildik. Son topta biten bir karşılaşmaydı ama 40 dakika takım halinde iyi müdafaa ve hücum yaptık. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.


- Demir İnşaat Büyükçekmece cephesi


Demir İnşaat Büyükçekmece Başantrenörü Özhan Çıvgın, karşılaşmada yedikleri 3 sayılık basketlere ve alamadıkları ribauntlara vurgu yaptı.

İlk senelerinde play-off'a kalmak istediklerini aktaran Çıvgın, şunları kaydetti:

"Son haftalarda aldığımız galibiyetlerle play-off potasına girdik. Spor Toto Basketbol Ligi'ndeki ilk sezonumuz. Bu avantajı yakalamışken, ilk senemizde play-off'lara adım atarak, Büyükçekmece halkını mutlu etmek istedik. Daha şansımız bitmedi ama bugün kazansaydık ipler bizim elimizde olacaktı. Böyle bir maçta bu kadar 3 sayı yeyip, hücum ribaundu üstünlüğünü rakibe verince çok da şansınız olmuyor. Artık Beşiktaş Sompo Japan maçını oynayacağız ve Royal Halı Gaziantep-Rönesans TED Ankara Kolejliler maçının sonucunu bekleyeceğiz."

Demir İnşaat Büyükçekmece oyuncusu Antwayne Robinson, çok zor bir maç oynadıklarını belirterek, "Pınar Karşıyaka, ikinci yarıda çok önemli şutlar soktu. Bu da bize çok pahalıya mal oldu. Özellikle Can Altıntığ müthiş bir maç oynadı. Kendilerine play-off'da başarılar diliyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :