Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından

Anadolu Efes Başantrenörü Perasovic:"Çok önemli bir galibiyet aldık"- "Ufuk Sarıca'ya gösterilen saygının bana gösterilmediğini düşünüyorum"- Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Sarıca: - "Seride durumu 2-0 yapınca bir takım çevrelerce, maçtan önce ortamın


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off yarı finalinin üçüncü maçında Beşiktaş Sompo Japan'ı 66-65 mağlup ederek seride durumu 2-1'e getiren Anadolu Efes'in başantrenörü Velimir Perasovic, çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Perasovic, maçtaki iniş çıkışlara rağmen kazanmayı bildiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Çok önemli bir galibiyet aldık. Maça çok iyi başladık, 10 sayı fark yakaladık. İkinci çeyrekte yaşanan olay sonrasında takım mental olarak düşüşe geçti. Bu olaydan sonra hücumda kötü oynadık, basit atışları kaçırdık. Oyundaki şeklimizi kaybettik. Sahip olduğumuz kötü şekle rağmen son saniyede bulduğumuz basketle maçı kazanmayı bildik. Bence Beşiktaş Sompo Japan'la eşit derecede şansa sahibiz."

Hakem kararlarıyla ilgili sitemde bulunan Perasovic, şunları kaydetti:

"Beşiktaş Sompo Japan'a gösterilen saygıyı bekliyoruz. Ufuk Sarıca'ya gösterilen saygının bana gösterilmediğini düşünüyorum. Başantrenörlere yapılan uyarıların eşit derecede ayarlanması gerektiğini düşünüyorum. Ancak maç boyunca tek tarafa daha fazla şans tanınıyorsa maç çığırından çıkabilir. Ben bunun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Rakip takım hocasının yaptıklarını gördüğümde, bir şey yapamadığım zaman kendimi kötü hissediyorum."

Anadolu Efes'in takım kaptanı Doğuş Balbay da Beşiktaş Sompo Japan'ın ilk iki maçta ev sahibi avantajını çok iyi kullandığını belirterek, "İyi bir mücadele ortaya koyduk, erken pes etmeyeceğimizin sinyalini verdik. Son saniyeye kadar mücadele ettik." ifadelerini kullandı.


- Beşiktaş Sompo Japan cephesi


Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca ise maçın sağlıklı bir ortamda oynanmayacağını bildiklerini anlatarak, şunları söyledi:

"Maçın teknik kısmıyla ilgili konuşulacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Kazanmak için elimizden geleni yaptık. Sahada olanlar basketbol adına düşündürücü. 30-35 senedir sahanın içindeyim ancak ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Seride durumu 2-0 yapınca, maçtan önce bir takım çevrelerce ortamın gerilmeye çalışılacağını düşünüyordum. Kararı kamuoyuna bırakıyorum. Bundan sonraki maçlarda çıkacak sonuca göre artık yolumuza devam edeceğiz."

Siyah-beyazlı basketbolcu Sertaç Şanlı ise seriyi Abdi İpekçi Spor Salonu'nda bitirmek için maça çıktıklarını dile getirerek, "Belli yerlerde basit hatalar yaptık ama son periyotta bir fark yakaladık. Böyle önemi olan bir maçı kaybetmek daha çok üzüyor. Bir sonraki maçtan galip gelmeye çalışacağız." şeklinde görüş belirtti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :