Basketbolda Avrupa Şampiyonası mesaisi

Basketbolda Avrupa Şampiyonası mesaisi

- A Milli Kadın Basketbol Takımı, Çekya'da düzenlenecek FIBA Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı- İlk antrenmanda 7 oyuncu yer aldı- Sakatlığı bulunan Lara Sanders aday kadrodan çıkarıldı


İSTANBUL (AA) - A Milli Kadın Basketbol Takımı, 16-25 Haziran'da Çekya'da düzenlenecek FIBA Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında ilk antrenmanını yaptı.

Şampiyona için İstanbul'da kampa giren milliler, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda başantrenör Ekrem Memnun yönetiminde antrenmana çıktı. Başındaki yarım saatlik bölümü basına açık tutulan antrenman, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final serisi maçları devam ettiği için 7 oyuncu ile gerçekleştirildi.

Oyunculardan İlayda Güner, Tilbe Şenyürek, Elif Emirtekin, Hülya Çoklar, Safiye Simay Karaman, Merve Aydın ve Özge Kavurmacıoğlu'nun yer aldığı çalışma yaklaşık 1 saat sürdü.

Hazırlıklarını 17 Mayıs Çarşamba gününe kadar İstanbul'da sürdürecek kadın milliler, aynı gün kondisyon çalışmaları için Slovenya'ya gidecek ve kamp süresince burada üç hazırlık maçı oynayacak. Yurda döndükten sonra bu kez Rusya'ya gidecek milliler 3-4 Haziran'da iki hazırlık müsabakası daha yapacak. Aday kadroda yer alan sporcular, 9-10 Haziran'da Letonya ile iki hazırlık maçı yaptıktan sonra 13 Haziran Salı günü Avrupa Şampiyonası'na katılmak üzere Çekya'ya hareket edecek.


- Lara Sanders aday kadrodan çıkarıldı


A Milli Takım'da sakatlığı nedeniyle Lara Sanders aday kadrodan çıkarıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonunun internet sitesinde yapılan açıklamaya göre Sağlık Kurulunun raporu doğrultusunda Sanders, ayak tabanındaki şiddetli ödem ve ağrı nedeniyle dört hafta tedavi görecek.

A Milli Takım Menajeri Zeynep Gül Ene, Sanders'ın durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sağlık kurulumuz, oyuncumuz Lara Sanders'ın iyileşme sürecinin en az dört haftayı bulabileceği yönünde bir rapor sundu. Lara ayrıca, geçtiğimiz hafta içerisinde sağlık durumuyla ilgili olarak da TBF Başkanımız Hidayet Türkoğlu ve TBF CEO'su Ömer Onan ile de bir araya geldi. Lara'yı, hazırlık sürecinin uzun bir dönemini kaçıracak olması nedeniyle kadrodan çıkarttık." ifadelerini kullandı.


- Aday kadro


Ay-yıldızlıların aday kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Ayşegül Günay, Şaziye İvegün Üner (Bellona AGÜ), Kübra İmren Siyahdemir (Beşiktaş), Tilbe Şenyürek, Elif Emirtekin, Özge Kavurmacıoğlu (BOTAŞ), Hülya Çoklar (Canik Belediyespor), Birsel Vardarlı Demirmen, Tuğçe Canıtez, Esra Ural, Ayşe Cora, Pelin Derya Bilgiç, Melis Gülcan (Fenerbahçe), Işıl Alben, Cansu Köksal, Pınar Gezici (Galatasaray), Safiye Simay Karaman, Merve Aydın (Girne Üniversitesi), İlayda Güner (İstanbul Üniversitesi), Olcay Çakır Turgut, Kuanitra Holingsvorth, Bahar Çağlar (Yakın Doğu Üniversitesi)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :