Basketbol taraftarlarının Bulgaristan buluşması sona erdi

Basketbol taraftarlarının Bulgaristan buluşması sona erdi

- Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen "Fans Against Violence" projesi kapsamında hayata geçirilen Uluslararası Taraftar Platformu organizasyonu Sofya'da tamamlandı


SOFYA (AA) - Avrupa Komisyonu'nun Erasmus+ Sport programı dahilindeki "Fans Against Violence" projesi kapsamında desteklediği ve Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) koordinatörlüğünü yaptığı Uluslararası Taraftar Platformu, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da sona erdi.

Ev sahibi Bulgaristan'ın yanı sıra, Türkiye, İspanya, Hırvatistan ve Litvanya'nın katılımıyla 2 gün süren organizasyonda taraftarlar, ortak çalışmalara katılıp, çeşitli tanıtımlar yaptı.

Avrupa Komisyonu Erasmus+ Sport Programı Projelerden Sorumlu Başmüfettişi Samir Nassar'ın da Brüksel'den gelerek takip ettiği etkinlikte, farklı takımları destekleyen gruplar arasında empatiyi artırarak, salonlardaki şiddet olaylarının azaltılması amaçlandı.

Organizasyonun koordinatörü Tuvana Tınaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oldukça başarılı bir proje gerçekleştirdiklerini belirterek, "Türkiye'de ve partner ülkelerde düzenlenen 3 ulusal taraftar platformu toplantılarının ardından, Sofya'da final etkinliğini gerçekleştirdik. Projeden sorumlu başmüfettiş Samir Nassar da buradaydı ve çalışmalardan çok memnun. Katılımcı taraftarlar çeşitli sunumlar yaptı. Farklı ülkelerdeki çalışmalar paylaşıldı." diye konuştu.

Birçok spor branşında taraftarlarla ilgili sorunlar yaşanabildiğine dikkati çeken Tınaz, "TBF bu anlamda bir öncü oldu diyebiliriz. Sorunu yasaklarla çözmeye çalışıyoruz ama tam bir çözüm sağlanamadığını da görüyoruz. Birtakım sosyal çalışmalar yapılmalı ki çözüme yaklaşabilelim. Tek bir proje ile bu sorunlar çözülmeyecektir ancak bir yerden de başlanılması gerekir. Biz de bunu yaptığımızı düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

TBF'nin 2014 yılı teklif çağrısı döneminde Erasmus+ Sport programı kapsamında başvurduğu "Fans Against Violence" adlı projesi, Avrupa Komisyonu tarafından Türkiye'de finansal olarak desteklenmeye değer görülen tek proje olma özelliği taşıyor.

İki yıl önce başlayan projede katılımcı 5 ülke, ilk olarak ulusal taraftar platformlarını gerçekleştirirken, Türkiye'de, "Tribüne Renk Kat" adıyla bu program hayata geçirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :