Basketbol İl Temsilciliği yeni sezona hazır

Basketbol İl Temsilciliği yeni sezona hazır

Konya Basketbol İl Temsilcisi Mehmet Berk, yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu.

Konya Basketbol İl Temsilcisi Mehmet Berk Torun, yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu.

2014-2015 sezonununun13 Eylül’de başlayan GHSİM Kupası mücadeleleri ile başlatıldığını ifade eden Berk, şunları söyledi: "2014-2015 sezonu hazırlıkları büyük ölçüde tamamlanmış olup İl Temsilciliğimizde bu sezon görev alacak kurullar belirlenmiş ve göre ve başlamıştır. Yeni sezonda görev yapacak İl  Tertip Kurulunda Suat Gücüyener, M.Berk Torun, Mustafa Selçuk, Malik Külahcı ve Ali  Yenisar isimleri yer alırken, İl Hakem Kurulunda M.Berk Torun, Mustafa Selçuk, Ercan  Çekmen, Hakan Kuşçu, Yusuf Aslantaş, Galip Bekmezci ve Ömer Örge görev yapacaktır. Yeni sezonda 11 gözlemci ve 60 hakem müsabakalarda yer alacak olup 10 hakemimiz  ve 4 teknik Komiserimiz Türkiye Basketbol Federasyonu deplasmanlı liglerinde ilimizi temsil  edecektir. Ekim ayında Konya’da yapılacak Teknik Komiser seminerine katılacak olan beş  arkadaşımız yine deplasmanlı liglerde görev alma fırsatı yakalayacaktır. İl Temsilcimiz  M.Berk Torun’un A Klasmanı Teknik Komiserliğine yükseltilmesi ve aynı zamanda Türkiye  genelinde görev yapacak 12 hakem göz lemcisinden biri olarak atanması sevindirici bir  gelişmedir. İlimizi Türkiye Birinci Basketbol Liginde temsil eden Torku Konya Selçuk Üniversitesi  takımı bu sezon Torku Konyaspor Basketbol Kulübü olarak faaliyetlerine devam edecektir.  Bu vesile ile Konyaspor’un basketbol’a yeniden dönmüş olması da ilimiz adına sevin dirici bir  gelişmedir. Selçuk Üniversitesi bir basketbol ocağı olarak çalışmalarına devam etmektedir Konya B.Ş.B. ve Türk Telekom Konya, TED Koleji, Diltaş Koleji takımları yine bu sene basketbol’a adım atarak camiamızın daha da güçlenmesine vesile olmuşlardır. İsmini saymakla bitiremeyeceğimiz 20’den fazla değerli kulübümüz Konya Basketbolunun ana iskeletini oluşturmaya devam etmektedir.Geçen sezonda düzenlenen üst düzey Ulusal ve Uluslar Arası organizasyon Türkiye ve Avrupa Basketbol camiasında beğeni ve büyük övgülerle tamamlanmış ve İl Temsilciliğimiz  Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından bir takdir ve teşekkür mektubu ile  onurlandırılmıştır.

Organizasyonlarda büyük emeği olan başta GHS Genel Müdürü Sn.Mehmet Baykan O lmak üzere, GHS İl Müdürü Sn. Öm er Ersöz ve TBF Yönetim Kurulu Üyesi Sn.Alper Arıkoğlu’na

teşekkürler eder, 2014-2015 sezonunun bir önceki sezondan daha  başarılı ve hayırlı olması dileğiyle tüm camiamıza ve Konya’lı basketbol severlere saygılarımızı sunarız.”