Basketbol: FIBA Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonası

Basketbol: FIBA Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonası

Türkiye: 63 - Sırbistan: 67

İSTANBUL (AA) - Yıldız Erkek Milli Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Şampiyonası birinci tur A Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Sırbistan'a 67-63 yenilerek, ilk mağlubiyetini aldı.

Letonya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda Sırbistan, Finlandiya ve Litvanya ile birlikte A Grubu'nda yer alan milliler, ilk maçında Litvanya'yı 76-68, ikinci maçında ise Finlandiya'yı 74-61 yenerken, Sırbistan karşısında istediği sonucu alamadı.

Karşılaşmanın ilk çeyreğini 18-9, devresini ise 41-28 önde geçen Sırbistan karşısında milli takım, ikinci yarıda oyunu dengelemesine karşın farkı kapatamadı. Sırbistan üçüncü çeyreği 51-43 üstün tamamlayıp, maçı da 67-63 kazandı.

Müsabakada Sırp oyuncu Aleksandar Aranitovic, ürettiği 26 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Milli takımın en skorer isimleri ise 12 sayıyla Oğuzhan Yarol ve 10 sayıyla Samet Gülek oldu.

Bu sonuçla A Grubu'nu Sırbistan lider, Türkiye ikinci, Litvanya ise üçüncü tamamlayarak ikinci tura yükseldi. Bu üç ekip, B Grubu'nu yine ilk 3 sırada bitiren Letonya, Bosna Hersek ve Hırvatistan ile birlikte ikinci tur E Grubu'nu oluşturdu. Milli takım, ikinci tur E Grubu'ndaki ilk karşılaşmasını, 24 Ağustos Pazar günü TSİ 15.45'te Bosna Hersek ile yapacak.

Kaynak:Haber Kaynağı