Basketbol: FIBA Kadınlar Avrupa Ligi

Basketbol: FIBA Kadınlar Avrupa Ligi

Galatasaray Odeabank: 43 - USK Prag: 72

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Konstantin Simonow (Almanya), Ciprian Stoica (Romanya), Carlos Santos (Portekiz)

Galatasaray Odeabank: Martinez 9, Casas, Şebnem Kimyacıoğlu, Lyttle 10, Bone 10, Dubljevic 14, Nevriye Yılmaz, Bahar Çağlar, Ayşegül Günay, Deniz Çolakoğlu

USK Prag: Palau 11, Vaughn 9, Vesela 10, Petrovic 15, Viteckova 4, Elhotova 15, Burgrova 8, Hanusova, Bartakova, Quinn

1. Periyot: 6-23

Devre: 14-38

3. Periyot: 32-58

 

İSTANBUL (AA) - Galatasaray Odeabank Basketbol Takımı, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi A Grubu 4. maçında Çek Cumhuriyeti'nin USK Prag ekibine 72-43 yenildi.

Avrupa Ligi'nin son şampiyonu Galatasaray Odeabank, bu sonuçla gruptaki 4. maçından da mağlubiyetle ayrıldı.

Karşılaşmanın kötü başlayan ve skor üretmekte zorlanan Galatasaray Odeabank karşısında Palau, Petrovic, Vesela ve Vaughn ile üst üste basketler bulan USK Prag ilk periyodu 23-6 üstün geçti.

İkinci periyoda da iyi başlayan Çek ekibi, 12. dakikada farkı 24 sayıya (6-30) çıkardı. Konuk takım, hem hücum hem de savunmada varlık gösteremeyen sarı-kırmızılı takım karşısında skor bulmaya devam ederek ilk yarıyı 38-14 önde bitirdi.

Müsabakanın üçüncü periyodunda Galatasaray Odeabank, Martinez, Bone ve Dubljevic'in basketleriyle farkı eritmeye çalışırken, kontrolü elinde bulunduran ve Elhotova-Vesela ikilisiyle sayı üreten USK Prag son çeyreğe de 58-32 önde girdi.

Son periyotta da etkili performansını sürdüren USK Prag, kötü oynayan Galatasaray Odeabank karşısında farkı daha da açarak salondan 72-43 galip ayrıldı.

Sarı-kırmızılı takımda forma giyen 10 oyuncudan sadece 4'ü skora katkı sağladı. Konuk ekipte ise maçın en skorer isimleri olan Petrovic ve Elhotova kaydettikleri 15'er sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

Kaynak:Haber Kaynağı