Basketbol: Erkekler Türkiye Kupası

Basketbol: Erkekler Türkiye Kupası

Fenerbahçe Ülker İdari Menajeri Renda: "Hedeflerimizden bir tanesi kupayı kazanmak, diğer hedefimiz de iyi basketbol oynayıp, Sakarya halkına güzel maç izletmek"

SAKARYA (AA) - Türkiye Basketbol Federasyonu 2014-2015 Erkekler Türkiye Kupası eleme müsabakaları yarın Sakarya'da başlayacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş, Sakarya Ofis Sanat Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Bursa'da oynanan 2'inci Lig Federasyon Kupası ile Samsun ve Sakarya'da eş zamanlı oynanmaya başlanacak kupa maçlarıyla çok yoğun bir dönemden geçtiklerini belirtti.

Sezona iyi bir başlangıç yapılmasını beklediklerini kaydeden Özgümüş, iyi kurulan takımların ligde ve yurt dışında iyi sonuçlar çıkarabileceğini vurguladı.

Özgümüş, bu kupadaki maç saatlerinde geçen yıla göre gecikmeler yaşanacağını bildirerek, "Bu yıl yayıncı bulunmasında sıkıntı yaşadığımız için gecikmeler oldu. Geçen yıl yapılan sözleşme tamamlanmıştı. O yüzden çok kısa bir süre içinde yayıncı arayışımız oldu. Maç saatlerini de ancak dün yayınlayabildik" dedi.

Tofaş Spor Kulübü Genel Menajeri Coşkun Teziç de Sakarya'nın Türk basketbolunun alt yapısına çok önemli değerler kazandıran bir şehir olduğunu söyledi.

Tüm takımlarla Sakarya seyircisine üst düzey bir basketbol şöleni izleteceklerini dile getiren Teziç, "Bu sene lig geçen yıllara göre daha zorlu olacak. Çok kaliteli bir basketbolun ortaya konulacağından şüphemiz yok. Tüm katılan takımlara, teknik ekiplere ve sporcu kardeşlerime başarılı ve keyifli bir turnuva diliyorum" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Ülker İdari Menajeri Cenk Renda da yeni sezonun tüm takımlara hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Fenerbahçe Ülker olarak hedeflerimizden bir tanesi kupayı kazanmak, diğer hedefimiz de iyi basketbol oynayıp Sakarya halkına güzel maç izletmek" ifadesini kullandı.  

Sakarya Spor Salonu'ndaki ilk maç, yarın 17.30'da İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Tofaş arasında oynanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı