Basketbol: 2014 FIBA Dünya Kupası

Basketbol: 2014 FIBA Dünya Kupası

İspanyol basını, Yeni Zelandalı basketbolcuların yaptığı Haka dansını Türkiye'nin üzerine alındığını ve şampiyonanın ilk polemiğinin yaşandığını iddia etti

BİLBAO (AA) - 2014 FIBA Dünya Kupası (C) grubunda Türkiye'nin Yeni Zelanda'yı 76-73 yendiği maçta Yeni Zelandalı basketbolcuların yaptığı Haka dansı polemik konusu oldu.

Maç başlamadan önce Yeni Zelandalı basketbolcuların sahada yaptığı geleneksel Haka dansını izlemeyip, sırtını dönerek yedek kulübesine giden A Milli Takım basketbolcularının hareketi İspanyol basınına "şampiyonanın ilk polemiği" şeklinde yansıdı.

"12 Dev Adam"ın Haka dansını üzerine alındığını savunan Marca gazetesi, Yeni Zelandalı basketbolcu Frank Casey'in maç sonrasında verdiği demeçte Türk basketbolcuları, Yeni Zelanda kültürüne "hakaret ve saygı göstermemekle" suçladığını yazdı.

Casey demecinde, "Diğer maçlarda Türkiye hep bize saygı göstermiştir ama bu kez yapmamaya karar verdiler. Onlar, ülkemizin takımını, geleneğini ve kültürünü temsil eden bir şeye hakaret edip, saygı göstermemeyi seçtiler. Bu bizi birleştiren bir şey ve şampiyona boyunca diğer maçlarda da yapmaya devam edeceğiz" dedi. 

Maç sonrası konuyla ilgili yabancı bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman ise, "Yeni Zelanda için çok önemli olan Hakaya saygı gösteriyoruz. Onlar için önemli ama ben bizim için çok önemli olan bir maçta takımımın motivasyonunu yüksek tutmak istiyordum. Eğer tüm takımlar maçtan 2 dakika önce tarihsel bir figürlerimizi yaparsak maça motive olamayız" şeklinde konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı