Basketbol: 2014 FIBA Dünya Kupası

Basketbol: 2014 FIBA Dünya Kupası

Oğuz Savaş ile son 5 dakikada gelen galibiyet sevindirdi

BİLBAO (AA) - 2014 FIBA Dünya Kupası'nda (C) Grubundaki ilk maçında Yeni Zelanda'yı 76-73 yenen A Milli Takım, şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptı.

Karşılaşmada ilk basketi Sinan Güler ile bularak öne geçen, ancak hemen ardından skorda geriye düşen A Milli Takım, uzun süre yenik olduğu maçta 28. dakikada Emir Preldzic'in serbest atıştan ürettiği sayıyla skoru 50-49 yaparak öne geçti.

3. periyodun sonuna kadar sadece 5 dakika 57 saniye oyunda kalan ve 3 sayı kaydeden Oğuz Savaş, 4. periyottaki oyunuyla Milli Takımı'ı sırtlayan isim oldu. Son periyotta 6 dakika 15 saniye oyunda kalan Oğuz, 13 sayı attı. Maçın 35. dakikasına 72-61 yenik giren A Milliler, son 5 dakikada 15 sayı atıp sadece 1 basket yiyerek, Yeni Zelanda karşısında çok önemli bir galibiyet aldı.

A Milliler'de Oğuz Savaş dışında, 34 dakika 6 saniye ile en fazla süren alan, 14 sayı, 6 ribaunt ve 3 asist ile oynayan Emir Preldzic, 32 dakika 53 saniye oynayan ve 8 sayı 2 ribaunt ile oynayan Sinan Güler öne çıkan isimler oldu.

Ayrıca A Milli Takım'ın 76-73 önde olduğu maçın son 16 saniyesinde Yeni Zelanda'nın yaptığı hücumda maçın en heyecanlı anları yaşandı. Başantrenör Ergin Ataman, son saniyede millerin faul yapmamasını "İlk olarak iyi bir savunma yapıp, onlara dengeli atış imkanı vermemeye çalıştık. Faul yapsak, hemen ardından onlarda bize yapacaklardı ve serbest atışlarla maç riske girebilecekti" diye savundu.

Bu arada A Milli Takım'da Ömer Aşık düşük performansı ile dikkati çekti. Ömer, 2. devre sadece 50 saniye oyunda kalırken, toplamda 10 dakika 30 saniye süre alıp, 1 sayı attı.

Öte yandan maç öncesinde her zamanki gibi saha içinde Haka dansı yapan Yeni Zelandalı basketbolcular salondaki seyircileri şaşırtsa da, A Millilerin bu sırada sırtlarını dönerek, yedek kulübesine doğru yönelmeleri dikkati çekti.

Karşılaşmayı yaklaşık 500 kadar Türk taraftarı da Bizkaia Arena Salonunun tribünlerinden izlerken, taraftarlar arasında işadamı Sadettin Saran'ın da olduğu görüldü. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı