Başkentte uyuşturucuyla mücadeleye destek

Başkentte uyuşturucuyla mücadeleye destek

Ankara Büyükşehir Belediyesince Temelli'de, uyuşturucu bağımlılarına tedavi imkanı sağlanacak rehabilistayon merkezinin yapımına başlandı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince Temelli'de, uyuşturucu bağımlılarına tedavi imkanı sağlanacak rehabilistayon merkezinin yapımına başlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, rehabilitasyon merkezi Eskişehir Karayolu'nun 50'nci kilometresinde, Temelli girişinde, göl kenarında inşa ediliyor.

26 bin metrekarelik alana kurulan ve büyük bölümü yeşil alan olarak tasarlanan merkezde, üçer kişilik 30 odanın bulunduğu yatakhaneler, doktorlar ve gözetmenler için odalar ve 4 derslik olacak.

Kaba inşaatı yüzde 60 oranında tamamlanan tesisin tedavi bölümüne, aileleri de dahil olmak üzere hasta ve görevliler dışında kimse giremeyecek. Ailelerin ziyaretleri sırasında hastalar, kendileri için ayrılmış özel bölümlerde görüşme yapabilecek.

Hastaların, ziyarete gelen yakınlarıyla görüşebilmeleri için belirlenen alanlara kamelyalar ve piknik masaları yerleştirilecek.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının, uyuşturucudan kurtulmak isteyen bağımlılar için spor alanları, yürüyüş ve koşu yolları, sauna, vitamin bar, ibadethane gibi sosyal alanlar yapacağı tesiste, peyzaj çalışmaları kapsamında 15 bin 250 metrekarelik alana 2 bin 500 ağaç dikilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :