Başkentte "Üç Kuşak" Oryantiring Yarışları

Başkentte "Üç Kuşak" Oryantiring Yarışları

ANKARA (AA) - Üç Kuşak El Ele Oryantiring Yarışları, yarın Ankara'da yapılacak. Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, yaptığı yazılı...

ANKARA (AA) - Üç Kuşak El Ele Oryantiring Yarışları, yarın Ankara'da yapılacak. 

Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yarın Göksu Parkı'nda saat 11.00'de başlayacak organizasyona 300 öğrencinin katılacağını bildirdi.

Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "Yarınlarımız Sporla Buluşuyor" projesi kapsamında organizasyonun düzenleneceğini belirten Çolakoğlu, "Anaokul, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yanında bir ebeveynle yarışmalara katılabilirler. Çocuklarımızın, gençlerimizin, ebeveylerin spor yapmasına ortam hazırlamak federasyonların görevleri arasındadır. Federasyon olarak bu tür projelere destek vermeye her zaman hazırız" ifadelerini kullandı.

Çolakoğlu, oryantiring sporunun birçok Avrupa ülkesinde ilköğretim okullarında ders olarak okutulduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Avrupa'da neredeyse her okulun, her mahallenin bir oryantiring kulübü ve takımı bulunmaktadır. Bir dershane, okul binası, okul bahçesi, küçük bir park alanı bile oryantiring parkuru olabilmektedir. Harita ve pusulanın kullanımıyla yön bulma uygulamalarının yapıldığı bu dersin, çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimini olumlu yönde etkilediği, karar verme mekanizmalarını geliştirdiği, güven duygusunu ve ifade yeteneğini artırdığı tespit edilmiştir."

 

Kaynak:Haber Kaynağı