Başkentli çocuklar, Fransız ponylerle yarışacak

Başkentli çocuklar, Fransız ponylerle yarışacak

- Ankara Atlı Spor Kulübü, Pony Ligi müsabakaları için Fransa'dan 4 pony at ithal etti


ANKARA (AA) - Ankara Atlı Spor Kulübü, Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez organize edilen Pony Ligi müsabakalarına katılmak için Fransa'dan 4 pony at ithal etti.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan kulüp müdürü Burak Gökova, bünyelerinde 1999 yılından beri pony okulu bulunduğunu belirterek, "Toplamda 19 pony atımız var. Pony okulunun amacı 4-14 yaş grubundaki çocuklara biniciliği tanıtmak, öğretmek, sevdirmek." dedi.

Federasyonun, bu yıl pony biniciliğine yönelik bir dizi çalışma yaptığını ve ilk kez Pony Ligi düzenlediğini hatırlatan Gökova, "Bizim geçen yıl itibarıyla pony biniciliği yapan 400 çocuğumuz vardı. Bunlar artık belli bir seviyeye gelmişti. Bunu daha ileri seviyeye taşımak ve yarışmacı olmak adına, federasyonumuzun da desteğiyle, Fransa'dan 4 yarışmacı pony ithal ettik. Bu sezon 8-14 yaş grubunda müsabakalara hazır olan çocuklarımızla ulusal düzeydeki yarışmalara katılacağız." diye konuştu.

Pony biniciliğine başlangıç yaşının 4 olduğunu belirten Gökova, "Yarışmacı yaşı 8-14 olduğu için biraz daha iri atları tercih ettik. Kulübümüz bünyesinde 4 ithal yarışmacı atımız daha var. Bu 8 atla müsabakalara katılacağız. Bu yıl federasyonun yarışma takviminde çok yoğun bir pony müsabaka programı var." ifadelerini kullandı.

Çocukların pony atlara ilgisinin üst düzeyde olduğunu vurgulayan Gökova, şunları söyledi:

"Pony atlar çocuklara hayvan sevgisi aşılıyor. Çocuklar da doğal olarak yapılarında hayvan sevgisi barındırdıkları için çok seviyorlar. Binicilik çocuklarda konsantrasyon, dikkat ve çabuk karar vermeyi geliştiriyor. Kulübümüzde pazartesi günleri hariç her gün eğitim veriliyor. Başlangıç seviyesinde 4 kişilik gruplarla çalışıyoruz. Yarışmacı gruplarda sayı değişebiliyor."

Gökova, ithal edilen pony atların içinde beyaz renkli ve bir gözü mavi, bir gözü kahverengi olanın, bu özelliği ile de çocukların oldukça ilgisini çektiğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :