Başkan Zolan'a Türk Dünyası Hizmet Ödülü

Başkan Zolan'a Türk Dünyası Hizmet Ödülü

Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü, Hocalı Katliamı'nı dünyaya duyurmada gösterdiği çabadan dolayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan'a Türk Dünyası Hizmet Ödülü verdi

DENİZLİ (AA) - Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a, Hocalı Katliamı'nın dünyaya duyurulmasına yaptığı katkıdan dolayı Türk Dünyası Hizmet Ödülü verildi.

Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Ahmed Sahidov ve Reformcu Gençler Birliği Başkanı Ferit Şahbazlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan'ı ziyaret etti.

Sahidov, burada yaptığı konuşmada, Hocalı Katliamı'nın dünyaya duyurulmasına yönelik çalışmaları ile Türkiye ve Türk dünyasına yaptığı hizmetlerden dolayı Zolan'a teşekkür etti.

Reformcu Gençler Birliği Başkanı Şahbazlı da Hocalı'da yaşananların yalnızca bir millete karşı değil insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu vurgulayarak, "Bugün bu yaşanılanların Denizli'de anılması, Hocalı Soykırımı Anıtı'nı açarak bizlere büyük destek vermiştiniz. Belediye başkanlığı düzeyinde destek verilmesi bizleri çok sevindiriyor." dedi.

- "Bizim karşımızda hiçbir güç duramaz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan da 26 yıl önce Hocalı kasabasında yaşanan vahşetin dünyanın ayıbı olduğunu ifade etti. Karabağ'ın belli bölgelerinin halen işgal altında olduğunu dile getiren Zolan, şunları söyledi:

"Biz tek millet, iki devletiz. Kardeşliğimiz noktasında birbirimize destek olmak ve yaşanılanları unutturmamak adına 2 yıl önce 120 bin metrekare olan parkımıza 'Azerbaycan-Karabağ Parkı' dedik. Hocalı Soykırım Anıtı'nı yaptık. Dün de anma programımızı gerçekleştirdik. Nasıl Bosna'da gözler önünde soykırım yapıldıysa, Hocalı'da da aynısı yapılmış. Dünyayı hükmetmek isteyen güçler sessiz kalmış, göz yummuştur. İnşallah biz bir ve beraber olursak, güçlü olursak, bizim karşımızda hiçbir güç duramaz."

Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı Ünal Bahadır Baylan ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette, konuşmaların ardından Zolan'a Türk Dünyası Hizmet Ödülü takdim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :