Başkan Yeşildaş elektriksel vakalara karşı vatandaşları uyardı

Başkan Yeşildaş elektriksel vakalara karşı vatandaşları uyardı

Bursa’da elektrik islerinden anladığını söyleyerek bozuk buzdolabını tamir etmek isterken, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren 17 yaşındaki S. C. K. isimli gencin yaşadığı talihsiz olay üzerine Başkanı Arif Yeşildaş,açıklamalarda bulundu.

 

Başkan Yeşildaş açıklamasında, ”Hayati önem arz ettiğini her platformda dile getirdiğimiz mesleğimizle ilgili, eline her pense, tornavida alan kişinin mesleğimizi yapamayacağı gerçeğine maalesef acı bir şekilde tekrar şahit olduk. Vatandaşlarımıza kendi can ve mal güvenlikleri açısından ev ve iş yerlerinde elektriksel eşyalarında meydana gelen arızaları mutlaka ehliyetli kişilere yaptırmaları konusunda uyarıda bulunuyoruz” dedi. Ehil kişiler konusunda da uyarılarda bulunan Başkan Yeşildaş konu hakkında şu önerilerde bulundu: “Ehliyetli kişiler daha önce bu işi kısmen yapmış olan tanıdık birisi, internetten alelade aranılarak bulunanlar olmamalıdır. Usta, teknisyen veya tekniker olduklarına dair belgelerinin olduğuna, vergi dairelerinde, meslek odalarında kayıtlı bulunup bulunmadıklarının mutlaka sorgulaması yapılmalıdır. Burada vatandaşlarımız; Odamızın resmi web site ve sosyal medya hesapları ve telefon numaralarımız ile bizlere ulaşarak her zaman bilgi ve danışmanlık yapabilmektedir. Bize gelen şikayetler arasında en sık karşılaştığımız işin ehli olmayan kişilerin tamirat ve tadilat gibi konulara müdahaleleri sonucunda olumsuz durumlarla karşılaşıyoruz. Faturasız ve kayıtsız yapılan bu tür merdiven altı işlerde, tamiratı yapılan eşya ve cihazların kullanılamaz hale gelmesi ve bu durumlarda muhatap bulunamamasına karşı önemle ehliyetli, vergi ve oda kayıtlı esnaf ve sanatkârlarımızın tercih edilmesini önemle rica ediyoruz.”

Başkan Yeşildaş, “Bursa’da yaşamını yitiren bu genç kardeşimize ve mesleğini icra ederken vefat etmiş bütün meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum” diyerek açıklamasını tamamladı.