Başkan Ünver'den "balon kazası" açıklaması

Başkan Ünver'den "balon kazası" açıklaması

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, dün Nevşehir'de Danimarkalı bir turistin dikkatsizlik nedeniyle balon sepetinden düşerek ölmesi...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, dün Nevşehir'de Danimarkalı bir turistin dikkatsizlik nedeniyle balon sepetinden düşerek ölmesi ile sonuçlanan kazanın bazı medya organlarınca facia olarak sunulmasını doğru bulmadığını belirtti.

Ünver, yaptığı yazılı açıklamada, içinde yabancı turistlerin bulunduğu bir sıcak hava balonunun aşırı rüzgar nedeniyle sert iniş yapması sırasında balon sepetinden düşen Jensen Benny Karl adlı turistin ölümüne sebep olan kazanın, Karl'ın balon pilotunun uyarı ve ikazlarına riayet etmemesinden kaynaklandığını savundu.

Yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü belirten ve olayda yaşamını yitiren Danimarkalı turistin ailesine başsağlığı dileyen Ünver, açıklamasında, "Danimarkalı misafirimizin hayatını kaybetmesi üzüntümüzü bir kat daha arttırmıştır. Ancak aynı balonda bulunan diğer misafirlerimizin hiçbirisi yaralanmamıştır bile. Bu olay mutlaka haber değeri taşımaktadır. Ancak haberlerin bazı gazetelerde ve ajanslarda olduğundan farklı yansıtılması bizleri üzmüştür." ifadesine yer verdi.

Olayın bir balon kazasından öte dikkatsizlik ve tedbirsizlikten kaynaklı bir kaza olarak raporlara geçtiğini aktaran Ünver, sıcak hava balonunun en güvenli hava taşıtı olduğunu vurguladı.

Ünver, çeşitli ülkelerden Kapadokya'nın tarihi ve kültürel değerlerini ziyaret etmek için gelen turistleri sıcak hava balon turlarına katılmaya davet etti.

Olayın bir balon kazası değil, "dikkatsizlik ve tedbirsizlikten dolayı meydana gelmiş bir kaza" olarak raporlara geçtiğini belirten Ünver, açıklamasına şöyle devam etti:

"Balon pilotunun ve görevlilerinin tüm uyarılarına rağmen, pilotun sert iniş yapacağını bildirmesine rağmen balonun kurallarına göre hareket etmeyen misafirimiz, maalesef sepetten düşerek hayatını kaybetmiş ancak tedbirlere uyan diğer misafirlerimiz ise en ufak bir zarar bile görmemiştir. Bu olayın abartılarak ve farklı boyutlara çekilerek hem ülkemizin hem de bölgemizin turizm gelirine ciddi katkısı olan milyonlarca avroluk turizm getirisi olan bir sektörün ve bu sektörden kazancını sağlayan insanlara maalesef zarar vermektedir. Bunun haber yapılırken daha dikkatli, daha tedbirli ve üslubuna dikkat edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Dünyanın bütün ülkelerinde hiçbir basın yayın organı ülkesinin milli menfaatlerine zarar verecek davranış içerisinde bulunmaz. Olayda ihmali kusuru kastı olan kim varsa tabi ki cezalandırılmalıdır. Misafirimiz kurallara uymamış, kendisine önerilen tedbirleri almamış, bunun karşılığında da hayatını kaybetmiştir, üzüntülerimiz sonsuz, toprağı bol olsun."

Olayı bir kişi üzerinden balon faciası olarak vermenin, ülke ve bu sektörden ekmek yiyenler açısından son derece üzüntü verici olduğunu kaydeden Ünver, "Bu olayla ilgili olarak tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dünyanın dört bir tarafındaki insanların dünyanın en güvenli araçlarından biri olan balona binmeye davet ediyorum. Ben ve misafirlerimiz de balona binmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :