Başkan Tutal'ın Mevlid Kandili mesajı

Başkan Tutal'ın Mevlid Kandili mesajı

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Tutal; kandillerin sadece karanlık geceleri değil, aynı zamanda manevî feyziyle de daralan gönülleri aydınlatan, zihinleri berraklaştıran geceler olduğunu kaydetti.

Başkan Tutal , yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi: " Mevlid Kandili de insanı insan yapan bütün güzelliklerin toplandığı Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısacası insanlığa sunduğu değerleri anlayıp, hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

Bu kandilde insanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerini kutlarken onu  anlamaya ve özünde barındırdığı ruhu günümüze taşımaya olan ihtiyacımızı bir kez daha fark ediyoruz.

Bu gecede inanıyorum ki yaşantısı ve davranışlarıyla tüm insanlığa yol gösterici olan Peygamberimizin güzel ahlakını kendi hayatlarımızda örnek alma gayreti içerisinde olacağız. Hayatımızda, çevremizde yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için ihtiyaç duyulan sevgi, anlayış ve hoşgörü ortamının kurulabilmesi için son derece uygun fırsatlar olarak görülmesi gereken bu manevi gün ve gecelerde yaşlılarımızın, hastalarımızın, uzaktaki eş, dost ve akrabalarımızı ziyaret ederek yada telefonla arayarak gönüllerini almalıyız. Bu gecede Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum gününü en güzel şekilde idrak ederek, değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı gecenin ülkemizin birlik ve bütünlüğüne vesile olmasını diliyor, başta siz değerli Seydişehirli hemşerilerim olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam Âlemi’nin mübarek Mevlid Kandilini tebrik ediyorum"