BAŞKAN TUTAL'dan Muhtarlar Onuruna Yemek

BAŞKAN TUTAL'dan Muhtarlar Onuruna Yemek

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilçede görev yapan muhtarlar onuruna yemek verdi

Kırsal ve merkez mahallede görev yapan mahalle muhtarları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar gününü kutlayarak karanfil hediye etti. 

resim495.JPG

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilçe merkezi ve kırsal mahallerde görev yapan muhtarlar onuruna yemek veren Belediye Başkanı Mehmet Tutal, muhtarlığın kutsal bir görev olduğunu ve muhtarların halk ile devlet arasında bir köprü görevi üstlendiğini söyledi.

baskan-tutaldan-muhtarlar-onuruna-yemek-(3).jpg

Başkan Tutal tarafından Adile Baysal Kültür Sanat evinde verilen yemeğe,Seydişehir Muharlar Derneği Başkanı Ramazan Demiray, merkez ve kırsal mahalle muhtarları ve Belediyede görev yapan Birim Müdürleri katıldı.

İlçemizde beraber çok güzel hizmetler yapıyoruz diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, muhtarlarla birlikte yıllardır çözülemeyen sorunları birlikte çözdüklerini kaydetti.

baskan-tutaldan-muhtarlar-onuruna-yemek-(4).jpg

3,5 yıllık hizmet sürecinde yapmış oldukları çalışmalar ve projeler hakkında muhtarları bilgilendiren Başkan Tutal;" Seydişehir'in geleceği için önemli bir etken olan termal konusunun 17 yıllık süreçte hafriyat çalışmalarını tamamladık. İhaleye kalmadan kış gelmeden temel atara k gelecek yıl inşaatını hızlı bir şekilde devam ettireceğiz. Önümüzdeki yıl 2018 sonlarında Seydişehir'in hizmetine açacağız. Otel yapımı ile ilgili görüşmeler var. Başlamaması için hiç bir engel yok. Seydişehir'in çehresini değiştirdik, değiştiriyoruz beraberce.Geçmiş dönemlerde yapılan çalışmaların alt yapı ve üst yapı olarak kat kat fazlasını yaptık. Seçim beyannamemizde söylediklerimizden 3 şey eksik ama ek olarak yaptığımız onlarca çalışma var. Bunlardan bir tanesi emekliler konağı, bununda yeri şu an hazır. Hanımlar Konağı tamamlandı. Hanımlar Lokalini emekliler Lokaline dönüştüreceğiz. Halk Eğitimin bulunduğu bölgeyi de yıkmak suretiyle yeşil alana çevirerek emeklilerimizin çok rahat edebileceği bir ortam oluşturacağız" dedi. 

baskan-tutaldan-muhtarlar-onuruna-yemek-(5).jpg

Sağlık Meslek Lisesi ihalesinin hazır olduğunu ifade eden Başkan Tutal;" bizim şehir merkezimizde insanlarımızın, ferah bir şekilde oturup , kalkabilecek yerlerin neredeyse tamamı hazırlanmış olacak. Seydişehir'de eğitim alanında herhangi bir eksiğimiz yok. Sağlık Bilimleri Fakültemiz resmi olarak açıklanmıştı.Sayın Bakan Yardımcımıza ben teşekkür ediyorum açılmasında büyük emeği oldu. Fiili olarak açılamamıştı.Akkanat beylerle görüştük inşallah bir yıl içerisinde onu da sonuçlandıracağız. Şu an Sağlık Bilimleri Fakültesinin inşaatına başlıyoruz. Zemin etüdü yapılıyor.Sonbahar bitmeden önce temelini atacağız. Herhangi bir sıkıntımız yok"

ŞEHİR MERKEZİNDE TARİHSEL BİR DÖNÜŞÜM YAPTIK.

Şehir merkezinde tarihsel bir dönüşüm yaptıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;" Beraber çalışıyoruz. Sizler eksiklikleri getiriyorsunuz. Bizlerde o noktada mücadelemizi omuz omuza devam ettiriyoruz. Kırsal da beş yıllık bir program yapmıştık. Bunun 4 yılını tamamlamak üzereyiz. Programımız istediğimiz doğrultusunda devam ediyor.Geçen yıl yaptığımızın iki katı icraatı bu yıl yaptık.Gelecek yılda bu yıl yaptığımızın fazlasını yaptığımız zaman kırsal mahallelerimizdeki sıkıntıları tamamen çözmüş olacağız. Şu anda altı ekibimiz var. Altı ayrı mahallemizde parke taş döşeniyor. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor."

resim985.JPG

GEREK MERKEZ ,GEREK KIRSAL MAHALLELERİMİZDE ÇALIŞMALARIMIZI BİRLİKTE YÜRÜTÜYORUZ

Bu güne kadar çalışmalar noktasında hiç bir ayrım yapmadıklarını kaydeden başkan Tutal;" mahallelerimizin tamamına çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Köylerimize gelerek çalışmalarımız yerinde takip edeceğiz. Eksikliklerimiz neler , bakıp değerlendireceğiz. Baharla birlikte kalan eksiklikleri gidermiş olacağız. Sizlere verilen sözleri yerine getirmiş olacağız. Verdiğimiz sözleri Allah'ın izni ile önümüzdeki senenin sonuna doğru tamamlamış olacağız. Kış döneminde beraberce eksikleri beraber tespit edeceğiz.Şehir merkezinde yapmayı istediğimiz projeler var. 3 projeden bir diğeri çöp depolama alanı konusu Seydişehir merkez için. Büyükşehir'e bir yer gösterdik. Büyükşehir bunun çalışmasını yapıyor. Bir diğeri de Hayvan Barınağı meselesi var. Yer tahsisini yaptık çevre bakanlığı ile büyükşehir belediyesi çalışmasını yapıyor. Barınaklar ve kısırlaştırma yasa gereği Büyükşehir'e ait. Eksikler bitmez. Zorunlu olanlar var birde zamanla yapılacak olanlar var. Seydişehir'in ihtiyaçları noktasında biz ciddi mesafeler aldık. Büyükşehir'in yaptıkları ile bizlerin yaptığı çalışmalar birleştirildiğinde gerçekten tarihte en fazla yatırımın yapıldığı dönem 3,5 yıllık bu zaman dilimidir. Daha fazlasını , daha güzelini hep beraber yapacağız. Bu noktada ben bu güne kadar verdiğiniz desteklerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. gerçekten iyi bir çalışma sergiledik.Takım oyunu denilen oyunu beraberce götürdük, götürmeye devam ediyoruz. Sizler bizim gözümüz kulağımızsınız. Biz omuz omuza verdiğimiz zaman üstesinden gelemeyeceğiz bir konu yoktur.Bu güne kadar sizlerde bizlerde ayrım yapmadan yolumuza devam ediyoruz.Hayırlı işlerde yarışmak, güzel işlerde birlik ve beraberlikte olmak güzel. Bu vesile ile her bir kardeşimizin Muhtarlar gününü kutluyorum" şeklinde konuştu.

Program sonunda muhtarlar Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a kendilerini unutmayarak birlikte olmalarında dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.